de första symptomen på leukemi

De första symptomen på leukemi matchar många andra krämpor , varav några är mycket mindre allvarligt . Det är alltid klokt att konsultera en hälso-och sjukvårdspersonal när de upplever dessa symtom . Leukemi, en blodcancer , presenterar ofta med en eller flera av följande : ihållande låg feber , andfåddhet , trötthet och /eller viktminskning som inte kan förklaras på grund av diet eller ett nytt träningsprogram . Var och en av de typer av leukemi har också ett särskilt symtom

Funktioner

Några av de symtom överlappar flera av leukemi typer . Dessa inkluderar: blek hud , Pinhead-storlek röda prickar under huden , förstorad mjälte , blåmärken utan uppenbar anledning och förstorade lymfkörtlar . Infektioner som kvarstår och en förlust av en känsla av välbefinnande också peka på blodcancer .

Typer

Var och en av de fem viktigaste typerna av leukemi har symptom som gör dem unika från andra . Det finns fem huvudtyper av leukemi .

akut myeloisk leukemi ( AML ) symtom är svullet tandkött , svårläkta nedskärningar och värk i ben .

kronisk myeloisk leukemi börjar ofta med några uppenbara symtom . Den unika symtom innefattar nattsvettningar och /eller intolerans mot varma temperaturer .

akut lymfatisk leukemi (ALL ) härmar många andra krämpor. Vissa symtom är värk i ben, armar och rygg , huvudvärk , och kräkning .

kronisk lymfatisk leukemi symtom utvecklas långsammare och matcha symptomen ovan .

hårcellsleukemi är en långsamt växande form av kronisk lymfatisk leukemi .

Överväganden

Det finns andra typer av blodcancer . De innefattar :

Hodgkins lymfom
Non-Hodgkins lymfom
Myelom
Myelodysplastiskt syndrom
myeloproliferativa sjukdomar

Många symtom på dessa sjukdomar överlappar typerna av leukemi .

Missuppfattningar

Vill inte låta alla blodvärden tal som är för hög eller för låg med blodcancer . Enligt leukemi och lymfom Society , " Om 5 procent av friska människor kommer att ha testresultat som ligger utanför det förväntade intervallet för ett visst test . Dessutom kan flera noncancerous förhållanden ge blodkroppar att vara högre eller lägre än förväntat . "

Leukemi är inte en dödsdom . Dödligheten för sjukdomen har minskat bygger på statistik sedan mitten av 1990-talet .

Potentiella

Det finns nya behandlingar och terapier för leukemi testas hela tiden . benmärg transplantationer och navel stamceller transplantationer förbättra survivial priser . möjligheten att återvinna och /eller eftergift ökar också om sjukdomen fångas upp i ett tidigt skede.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.