förebyggande av cancer

När det gäller de flesta sjukdomar , förebyggande är den bästa medicinen. Cancer är en skrämmande sjukdom , främst eftersom det finns inget känt botemedel för det än . Behandlingar kan lyckas , men inte garanteras. Lyckligtvis finns det många sätt du kan hjälpa hindra dig från att få cancer . Dessa metoder är inte garanterad , men kan förbättra dina chanser att förbli frisk och cancer-fri

sluta röka

Lungcancer är den vanligaste orsaken till dödsfall i cancer i USA . Nästan 90 procent av dödsfall i lungcancer orsakas av cigarettrökning. Det bästa sättet att undvika lungcancer är att aldrig börja röka . Om du redan är rökare , är det inte för sent . Genom att sluta med 30 års ålder kan du minska dina chanser att dö av lungcancer med mer än 90 procent . Varje år som du går utan att röka , minskar din risk för att få lungcancer än mer .

Diet

En av de viktigaste sätten du kan förhindra cancer genom att äta en hälsosam och näringsrik kost . Färska frukter och grönsaker är packade med massor av cancer kämpar antioxidanter och vitaminer . Livsmedel som bär , korsblommiga grönsaker som broccoli , och till och med choklad är kända för att innehålla antioxidanter . Friska omega- 3 fettsyror är också en del av ett förebyggande av cancer diet . Lika viktigt som vad du äter är vad du inte äter . Undvik mat som innehåller mättat fett , som kött från djur . Detta betyder inte att du måste bli vegetarian . Välj bara magrare köttbitar och försöka ersätta ett par kött måltider varje vecka med en fet fisk .

Motion

trycka på gym gör mer än bara tonen dig och få dig att se bra ut. Få regelbunden måttlig motion minskar dina chanser att få cancer . Utövar håller dig från att bli feta , vilket ökar din risk . Dessutom kan kemikalier som produceras under träning minskar östrogen i kroppen , ett överskott av som kan vara en bidragande orsak till bröstcancer . Du behöver inte att springa ett maratonlopp varje dag för att skörda frukterna av arbetet. En 30-minuters rask promenad som får ditt hjärta att pumpa kan också göra susen .

Livsstil

Det finns många enkla livsstilsförändringar du kan göra som kan minska din risk för cancer . Se till att du får det rekommenderade intaget av vitaminer varje dag . Många människor får inte detta från sin kost , så en multivitamintillskott kan hjälpa till. D-vitamin är känt för att förhindra vissa cancerformer som bröst-, tjocktarms-, prostata-och äggstockscancer . Få dina D-vitamin genom att insupa 15 minuter av oskyddade sol varje dag . Efter 15 minuter , om du ska vara ute i solen längre , se till att du slather på massor av solskyddsmedel för att förhindra hudcancer .

Miljöfaktorer

Vi lever i en värld full av kemikalier . Några av dem är ofarliga , men många av dem har inte studerats tillräckligt länge för att avgöra deras effekter på lång sikt . Öva försiktighet genom att undvika dem när du kan . Prova att använda naturliga rengöringsmedel , såsom vinäger , snarare än den store- köpte kemisk sorter . Den rengör lika bra utan tillsatta kemikalier . Högförädlade livsmedel och livsmedel som innehåller mycket konserveringsmedel och nitrater kan vara farliga för din hälsa . Begränsa din konsumtion av dessa livsmedel .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.