hjärncancer : beteende och symtom

Hjärncancer kan vara resultatet av cancerceller som har sitt ursprung i hjärnan , eller det kan vara från cancerceller som har spridit sig från andra delar av kroppen . Att testa för hjärncancer , kommer din läkare använda en neurologisk undersökning som skulle vara en rad fysiska tester för att kontrollera din motorik och din reaktionstid . Då läkaren skulle beställa en avbildning test såsom en datortomografi eller magnetkamera för att kontrollera om en cancertumör . För att bekräfta cancer , skulle din läkare behöver samla in en biopsi av det drabbade området och kontrollera att det cancerceller .

Huvudvärk

En av de vanligaste symtomen av hjärncancer är huvudvärk . Det första du kanske märker är en huvudvärk mönster som är ny för dig . Om du aldrig hade upplevt kronisk huvudvärk i det förflutna , då du kan börja uppleva dem som en följd av hjärncancer . Om du använde för att få tillfällig huvudvärk , kanske du märker att du får huvudvärk oftare . Huvudvärk börjar mild , men eftersom villkoret förskott din huvudvärk kommer att bli vanligare och mycket mer smärtsam .

Förvirring

I början av hjärncancer , kan du finna dig att glömma saker , eller så kan du börja glömma vägbeskrivning till platser du har pågått i flera år . Med tiden kan din förvirring spred sig att utföra dagliga sysslor , och du kan börja glömma människors namn och viktiga platser . Efter ett tag kan du utveckla denna känsla som om du ständigt i en dimma , och du blir lätt förvirrad och glömmer ofta var du är och var du var på väg.

synproblem

En annan vanlig fysisk symptom på hjärntumör är problem med synen . Du kan börja uppleva dimsyn ibland , eller så kan du börja ha dubbelseende . Du kanske också märker att det perifera seendet börjar försvinna , och du kan börja utveckla ett fall av tunnelseende där man kan bara se saker som är rakt framför dig .

humörsvängningar

Vid första Du får inte märka någon skillnad i ditt beteende , eller några problem alls . Men som hjärncancer börjar utvecklas , får folk omkring dig börjar märka förändringar i ditt humör och beteende . Du kan bli mer orolig och irriterad att du har varit i det förflutna , och du kan bli mer lättretad . Du kan börja uppleva många humörsvängningar som kan ta dig från skratta hysteriskt att gråta högt i några minuter .

Movement

Några av dina motorik kan påverkas av hjärncancer också . Du kan ha svårt att hålla balansen , och du kanske inte kan gå utan att ramla ner eller behöver någon som hjälper dig hålla balansen . Du kan börja märka en långsam och gradvis förlust av rörelse och känsla i en av dina armar eller ben. Du kan också börja uppleva muskelspasmer , och du kan även börja få anfall även om du aldrig hade haft kramper tidigare i ditt liv .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.