hjärntumör varningsskyltar

Som med alla organ , kan hjärnan vara infekterade med cancerceller . Men på grund av hjärnans specialiserad funktion i kroppen , kan tumörer har ett brett utbud av effekter på kroppen . När en tumör börjar växa på hjärnan , kan flera varningssignaler ge någon ledtråd om att cancer har börjat ta tag

Huvudvärk

Huvudvärk är en av de vanligaste första symptomen på en hjärntumör . Problemet med huvudvärk , dock , är att flera olika förhållanden kan orsaka dem, vilket gör dem en opålitlig faktor för uppkomsten av cancer . Huvudvärk i samband med tumörer kan orsaka en person att kräkas innan hon känner sig bättre. Om du börjar få svår huvudvärk , hålla en huvudvärk dagbok och visa det för din läkare . Han kommer att kunna titta på symptomen och bestämma en handlingsplan .

Anfall

Enligt American Brain Tumor Association , cirka 30 procent av personer inte vet att de har en hjärntumör tills de har ett anfall . Epileptiska anfall orsakas av en störning av elektricitet i hjärnan . När detta händer , går hjärnan lite " OBERÄKNELIG " och orsakar din kropp att reagera onaturligt . Detta kan medföra att du förlorar medvetandet eller kramper okontrollerat . Kramper kan förekomma i bara en del av kroppen , till exempel armen eller benet .

personlighetsförändringar

Som en tumör växer , det kan trycka på olika delar av hjärnan som kontrollerar själsförmögenheter och personlighet . Om detta inträffar, kan en persons beteende och temperament börja förändras . Dessutom, om tumören börjar skjuta på ett område av hjärnan som styr tal eller minnet kan en person bli glömsk eller förlora delar av sitt inlägg.

Mass Effect

" Mass Effect " avser en grupp av symptom som börjar att visa om en tumör är närvarande . Dessa symtom kan vara illamående , kräkningar , yrsel , dubbelseende , synnedsättning och en svullen synnerv . Dessa symtom kan bero på flera olika saker . Tumören kan växa i skallen , kan hjärnan vara svullnad på grund av förekomsten av en tumör eller vätska som omger hjärnan kan blockeras av förekomsten av tumören .

lokala symtom

Slutligen , som tumören växer och pressar på olika områden i hjärnan , kan det orsaka ett brett spektrum av lokala symtom. Dessa symtom , såsom förlust av hörsel , förlust av muskelkontroll , minskad känsel , svaghet , talsvårigheter och problem vision, ge en uppfattning om var tumören kan vara lokaliserade. Dokument något av dessa symtom och diskutera dem med din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.