hur man upptäcker en knöl i bröstet

Omkring 25 % av alla amerikaner (och inte alla av dem är kvinnor ) med diagnosen bröstcancer kommer att dö av det .

Men med tidig upptäckt , kan nästan 95 % av alla fall av bröstcancer botas . Den bästa tidig upptäckt metoden för bröstcancer är en som inte kostar något-. månadsvis bröst egen examen

Det bästa sättet att komma ihåg att göra din tenta månad är att göra det om tre eller så dagar efter din slut. Om du inte har regelbundna cykler eller efter klimakteriet-välja ett datum i kalendern och skriva ner det varje månad ( den första dagen i månaden är ett bra val ) .

Det finns två typer av examen du kan göra på dina bröst. Den första är visuella och det andra är taktila ( eller touch)
1 .
Visual Exam

Stå framför en spegel med händerna snöras ihop bakom huvudet . Leta efter eventuella förändringar i storlek , några tecken på puckering , fjällande hud , utslag , bröstvårtan eller röd fläckar .

Det är viktigt att veta vad som är normalt för dig . Bröst kan vara ojämn i storlek normalt för dig . Men om de normalt även i storlek och nu är de inte , detta är en förändring som du bör göra notera ( och ett möte med din vårdgivare ) .

kvar framför spegeln , ändra positioner för att händerna längs sidorna . Kontrollera dina bröst igen

Och slutligen , ändra till den slutliga position ( för framför spegeln )-. böj framåt i midjan med händerna på höfterna . Titta igen i spegeln för något ovanligt . Låt sedan händerna hänga löst längs sidorna . Titta igen spegeln .
2 .
Taktil Exam

Det är viktigt att inte vara blyg om delen och att veta vad som är normalt för dig . Syftet med denna examen är att hitta eventuella ändringar. Det är därför det är så viktigt att utföra detta steg varje månad .

Detta steg kan göras antingen liggande eller stående i duschen ( med tvål och vatten på brösten ) .

I det taktila tentamen du känner för något klumpar , ömhet eller förtjockning . Om du hittar någon av dessa , bör du boka tid hos din vårdgivare . De flesta knölar är inte cancer och du ska inte vara rädd . Du aldrig vara rädd för att vidta eventuella problem med din läkare .

Det finns fyra områden som du behöver för att palpera . De är :

1. Breast själv
2. Den armhålan
3. Det området mellan underarm och bröst
4. Den området ovanför bröstet till nyckelbenet

Det finns tre olika mönster för palpation :

1. Spiral
2 . Paj-formade
3. Up och ner

Spiral är en serie av koncentriska cirklar . Du börjar i området runt bröstvårtan och gradvis utåt i små cirklar gradvis blir större cirklar

Pie-. formad är att dela upp ditt bröst i paj former början på bröstvårtan . Undersöka varje wedge sedan gå vidare till nästa .

upp och ner är att använda en sicksack-mönster går upp och sedan ner i nästa avsnitt .
3 .
Slutsats

Detta kan den viktigaste tentan i ditt liv . Och i dagens rådande ekonomiska klimatet , är det skönt att veta att det är gratis. Så inte försumma denna månad bröstsjälv-examen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.