livmoderhalscancer biopsi förfaranden

Definition

För att avgöra om en kvinna har livmoderhalscancer, en biopsi av livmoderhalsen måste utföras . Även känd som en punsch biopsi , tar ett livmoderhalscancer biopsi vävnad från livmoderhalsen . Detta livmoderhalscancer biopsi förfarande hjälper läkare att avgöra om cancerceller finns och hur man ska gå vidare med en behandlingsplan.

Förberedelser

Även om de flesta kvinnor uppger att en cervixcancer biopsi förfarande är relativt smärtfri , en patient kan vill ta en form av smärtstillande strax innan förfarandet . Detta kommer matt eventuella obehag av kramper som kan uppstå på grund av biopsi . Avskaffandet av livmoderhalscancer vävnad kan ge känslan av att vara i kläm , men denna smärta är oftast ganska minimal , särskilt när smärtstillande har tagits före biopsi . Det är också lämpligt att kvinnor inte dusch , ha sex eller in något i slidan 24 till 48 timmar innan en cervikal biopsi , eftersom de kan störa testresultatet .

Förfarande

För att göra en livmoderhalscancer biopsi förfarande kommer en läkare har kvinnan ligga på rygg på ett prov bordet med fötterna upp i stigbyglarna . Ett spekulum sätts in i hennes vagina och öppnade som breddar vaginala kanalen och låter hennes läkare att se henne livmoderhalsen . En colposcope sedan sätts in i slidan . Detta är ett mikroskop som gör det möjligt för läkaren att förstora livmoderhalsen för att närmare undersöka den . För att se området ännu tydligare , en bomullstuss som har doppats i en ättika lösning används för att avlägsna slem från livmoderhalsen . När dessa steg har tagits , kommer läkaren använder specialiserade tång eller en stor nål för biopsi , eller ta bort , ett litet urval av vävnad från livmoderhalsen. Den spekulum tas sedan bort från slidan , slutföra förfarandet, vilket normalt inte ta mer än 15 minuter .

resultat

vävnad som tagits bort från livmoderhalsen under en biopsi skickas till ett labb . På labbet , kallade en läkare en patolog som har specialiserat sig på studier av sjukdomen kommer att analysera vävnad för att avgöra om det är cancer . Resultaten ska sedan skickas till patientens läkare , som kommer att diskutera dem med patienten . En normal biopsi resultat betyder att inget onormalt livmoderhalscellerna upptäcktes . En onormal biopsi resultat betyder att onormala livmoderhalscellerna hittades och livmoderhalscancer är redan förekommer eller sannolikt utvecklas i framtiden på grund av precancerösa celler .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.