om livmoderhalscancer

Livmoderhalsen ligger på den nedre delen av livmodern , även känd som livmodern . Cancertumörer kan utvecklas i livmoderhalsen som ett resultat av snabbt växande muterade celler . Denna form av cancer kan ibland ta år att utveckla , men det kan också växa ganska snabbt

Risker

Det finns olika riskfaktorer som kan leda till livmoderhalscancer . Några av dessa är rökning , att ha många sexuella partners och ha samlag vid ung ålder .

Scener

livmoderhalscancer har fyra etapper . I de två första etapperna , det är bara i livmodern . I det tredje steget , den har spridit sig till bäckenet och i den fjärde etappen , den har spridit sig till andra delar av kroppen .

Detection

livmoderhalscancer kan upptäckas genom en medicinsk åtgärd som kallas en pap smear och även med en undersökning av bäckenområdet . Cellprov är den förkortade ordet för Papanicolaou test .

Identifiering

Cervix cancer utvecklas från att vara infekterade med HPV -virus som står för mänskliga papallimovirus . För att förhindra att detta händer , är ett vaccin som ges för att hjälpa kvinnor att undvika att bli smittade .

Behandlingar

Några behandlingsalternativ med laser terapi , cryosurgery , strålning och borttagning av cancervävnaden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.