saker att erbjuda komfort till en cancerpatient

American Cancer Society rapporterar att cancer är den näst vanligaste dödsorsaken i USA. De flesta känner någon som har drabbats av cancer . Det är en smärtsam sjukdom , och för vänner och familj som lever med cancer , kan det vara svårt att veta hur man trösta patienten . Det finns dock en mängd olika sätt att vänner och familj kan hjälpa

Organisera

Cancerpatienter kan bli överväldigade . Ett sätt att trösta är att hjälpa patienten att hålla liv organiserat . Till exempel att upprätthålla en exakt tidsplan för möten kommer att hindra den ökade stressen att behöva komma ihåg ett hektiskt schema . Kommunicera med det medicinska teamet och tar anteckningar på läkarbesök kan också göra livet lättare för patienten . Eftersom det kommer att bli en hel del ny information som lämnas utveckla ett system för att organisera det kommer att hjälpa patienten att känna sig mer i kontroll .

Ord

Att hitta rätt ord att säga kan vara svårt för familjen och vänner av cancer patienter . Det bästa är ärlighet . Om du inte vet vad jag ska säga , erkänn . Sårbarheten för att erkänna att rätt ord är svåra att hitta själv kan leverera komfort . Undvik klichéer , vara enkel och verklig . Ord kan vara antingen talade eller skrivna . En överraskning kort med posten kan sätta ett leende på någons ansikte .

Antaganden

Gör inte antaganden om patientens prognos . Tyder inte på att patienten försöker rädda henne återstående dagar . Vara uppmuntrande. Root för honom . Var en cheerleader . Låt henne visa vägen . Om patienten vill behandla eller prata om vissa aspekter av behandlingen , låta honom tillfälle att ventilera . Inte avsiktligt undvika ämnet för cancer eller ta patienten inte vill prata om det .

Hundar

En artikel publicerad i per den 30 juni 2008 frågan om Chicago tidningen The Daily Herald rapporterade att hundar kan spela en viktig roll i att erbjuda tröst till cancerpatienter . Vissa sjukhus har även tränat terapi hundar på personal . För patienter med cancer som bor hemma , att ha husdjur kan vara ett avsteg från den andra påfrestningar i livet samt hjälpa patienter känner sig motiverade att gå ut på promenader och frisk luft .

få aktiva

Var proaktiv . Delta i ett 5K som gynnar cancerpatienter . Erbjud dig att umgås med cancerpatienter. Läs dem . Prata med dem. Bilda en stödgrupp för cancerpatienter . Planera en fundraiser. Håll dig informerad om nationella frågor vård .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.