stadium fyra bröstcancer symptom

Bröstcancer beskrivs som har fyra etapper . Vid tiden en patient når steg IV , har cancern spridit sig till andra delar av kroppen . Läkare använder bildteknik som ett ultraljud för att utvärdera skede av en cancer . Behandling försök är oftast mest aggressiva i de tre första etapperna . Behandlingsalternativ i steg IV är mycket begränsade

Lump

Vid tiden bröstcancer når steg IV , kan de fysiska symptomen vara märkbar även för blotta ögat . Klumpar kan visas på eller runt brösten eller under armhålan . Det kan också vara svårt fläckar på huden på bröstet som lyser när ljuset är på dem .

Ansvarsfrihet

I tidigare stadier av bröstcancer , kan det bli en vit ansvarsfrihet från bröstvårtan av det drabbade bröstet. Detta utsläpp kan ha konsekvensen i keso . I etapp IV bröstcancer , kan denna ansvarsfrihet ta på en röd färg för nu är det blandas med blod . Den rosa färgen ansvarsfrihet är möjlig i något skede , men är vanligast i steg IV .

Svullnad

Under de tre första stadierna av bröstcancer är det mycket möjligt att det drabbade bröstet var svullnad men det kan inte ha varit märkbara . Vid den tid då villkoret når steg IV blir svullnad märkbar . Med tiden svullnaden kan öka i snabbare takt .

andra cancerformer

Steg IV Bröstcancer är den punkt där cancern har spridit sig till andra delar av kroppen . De områden som drabbas först är lungorna och levern . När cancern sprider sig till dessa områden , kan det bli svårt att andas , speciellt efter fysisk aktivitet . Gulsot, som vänder huden och ögonvitorna en gulaktig färg , kan vara ett symptom på cancer påverkan på levern .

Behandling

För steg IV bröstcancer , några alternativ för behandling finns . Läkaren kan föreslå kemoterapi medicinering tillsammans med strålbehandling för att försöka sätta denna avancerade form av cancer i remission . Läkaren kan också erbjuda så kallade stödjande vård . Understödjande behandling innebär att behandla smärta och obehag symtom och erbjuder högsta livskvalitet som möjligt. Med stödjande vård , det finns inga försök att behandla cancer , eftersom den redan har passerat den punkt där behandlingsbara .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.