typer av operationer för bröstcancer

Det finns flera typer av kirurgi används för att behandla bröstcancer . Operationen används för att behandla olika patienter beror på flera faktorer , inklusive hur mycket cancern har spridit sig , storleken på tumören och patientens personliga preferenser. Generellt syftar kirurgi för att behandla bröstcancer för att ta bort cancervävnad . Därefter kan en operation vara förformade att rekonstruera bröstet .

De två vanligaste bröst operationer cancerbehandling lumpectomies och bröstoperationerna

lumpectomy

En lumpectomy , även kallad ett brett lokalt snitt , är ett borttagande av den infekterade vävnaden eller tumör . Lumpectomies följs av strålbehandling för att utrota andra infekterade celler i kroppen .

Under en lumpectomy , avlägsnar kirurgen alla smittade bröstvävnad , tillsammans med några friska omgivande vävnad för att se alla cancerceller har tagits bort . Detta ger ofta mest av bröstet intakt . Nästa steg är generellt strålterapi , vilket är exponering för högenergistrålning vågor eller partiklar som kan förstöra cancerceller .

Mastektomi

En mastektomi är avskaffandet av hela bröstet . Det finns flera typer av mastektomi , mer engagerade operationer kan ta bort vävnad från lymfkörtlar och bröstmusklerna om de är infekterade med cancerceller . Vissa typer av mastektomi kan bespara bröstvårtan och huden på brösten , vilket gör bröst bättre förberedda för återuppbyggnad .

Under en mastektomi gör kirurgen ett enda snitt över bröstet och tar bort alla infekterade vävnad . Snittet är sedan sydd stängd och ibland tejpade för att binda bröstet som det läker . Ibland är rör fäst vid bröstet , vilket kan bidra rinna vätska som ansamlats under operation .

För kvinnor som har haft bröstoperationerna kan bröstimplantat ibland vara förformade direkt . Strålbehandling är i allmänhet inte nödvändigt efter en mastektomi , men det finns undantag .

Förebyggande Mastektomi

Ett förebyggande mastektomi är en mastektomi förformade på en kvinna utan tecken på cancerceller .

Kvinnor som har en stark historia av bröstcancer i familjen kan välja en förebyggande mastektomi och efterföljande rekonstruktion för sinnesfrid. Läkare vid National Cancer Institute rapporterar att denna operation kan minska risken att utveckla bröstcancer med cirka 90 procent hos kvinnor med hög risk för sjukdomen .

välja rätt Kirurgi

Lumpectomies är i allmänhet inte rekommenderas till kvinnor som är gravid , eftersom efterföljande strålbehandling kan vara skadligt för ett växande foster . Lumpectomies är också i allmänhet avskräckta för kvinnor som har flera tumörer och de som har en familjehistoria av cancer , vilket tyder på att cancerceller har en sannolikhet för återkommer . I dessa fall är en mastektomi ofta rekommenderas.

Å andra sidan , bröstoperationerna en större operation och många kvinnor lider psykiskt av förlusten av sina bröst . Kvinnor med bröstoperationerna ofta kan ha rekonstruktiv plastikkirurgi eller slitage protes bröst, men konsekvenserna av dessa alternativ bör övervägas innan operationen .

Bröstrekonstruktion

Efter en mastektomi , många kvinnor väljer att få sina bröst kirurgiskt rekonstrueras. Bröst kan reformeras med hjälp av syntetiska implantat eller vävnad från en kvinnas kropp ( vanligen magen eller skinkan ) .

Det är viktigt att förstå att ett rekonstruerat bröst inte kommer att ha samma känsla som dina naturliga bröst , och återuppbyggnad tar ofta flera operationer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.