Hur identifiera tjocktarmscancer

Tjocktarmscancer är cancer som uppstår i tjocktarmen , annars känd som tjocktarmen , som är den sista delen av mag-tarmkanalen . Det börjar ofta när precancerösa polyper , eller klumpar av celler , form på innerfoder i tjocktarmen . Om den lämnas obehandlad kan dessa polyper blir farliga över tid . Lyckligtvis , dock med regelbunden screening tester , kan tjocktarmscancer undvikas eller botas om polyper upptäcks tidigt nog . Därför är nyckeln till att diagnostisera cancer i tjocktarmen för att genomgå regelbundna screeningtest .
1
Skaffa en koloskopi screeningtest gång var 10 år . . Enligt US Preventive Services Task Force , är detta det bästa sättet att diagnostisera cancer i tjocktarmen . En koloskopi är ett test som inspekterar innerfoder i tjocktarmen med hjälp av en lång , tunn , flexibel slang med en kamera fäst till slutet . Detta röret placeras genom ändtarmen och upp genom hela längden av tjocktarmen för att söka efter polyper eller ovanliga utväxter . Om någon hittas kommer biopsier tas och små utväxter kommer att tas bort omedelbart . Om stora polyper är närvarande och biopsiresultat bevisa att de är cancerogena , kommer de att avlägsnas kirurgiskt senare .
2 .
Ha en fekal test av ockult blod tas varje år om du väljer att använda den som din enda form av diagnos . Ockult blod i avföringen undersökningarna används ett avföringsprov för att testa för gömda blod i avföringen , vilket ofta är ett tecken på att tjocktarmscancer är närvarande .
3 .
Ha en sigmoidoskopi utföras vart femte år med fekal ockult blod gjort i mellan . Likt en koloskopi , använder en sigmoidoskopi ett rör för att inspektera ändtarmen och sigmoideum , den sista två fötter i tjocktarmen .
4 .
Ha en CT- kolografi eller virtuell koloskopi , gjort på plats av en koloskopi . För att undvika invasiv koloskopi förfarande , kan du välja en CT- kolografi istället . Den använder en CT-skanner för att producera bilder av insidan av tjocktarmen för att kontrollera polyper utan att fysiskt sätta en obekväm tub inom dig .
5 .
Har mellanstation provningar om du få en positiv diagnos för tjocktarmscancer. Staging tester se hur djupt cancern har trängt in i tjocktarmen och om det har spridits till närliggande organ . Denna kunskap kommer att hjälpa läkare välja lämplig handlingsplan för att ta för ditt fall .

tips och varningar


 • Även om dessa är de vanligaste formerna av kolon cancerdiagnos rikstäckande , finns det andra tester tillgängliga på specialitet kliniker , såsom Mayo Clinic . Om du löper hög risk att utveckla tjocktarmscancer, kolla med dessa kliniker för att se vilka former av diagnos finns .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.