Hur påverkar Paxil med tamoxifen ?

Tamoxifen är ett läkemedel förskrivs till kvinnor att krympa bröstcancer eller för att hindra bröstcancer från att utvecklas till kvinnor som anses löpa en högre risk . En studie som publicerades i Journal of the National Cancer Institute som utförs av Indiana University School of Medicine, en krönika på American Cancer Society : s webbplats , undersökte användningen av detta läkemedel i kombination med paroxetin , som säljs under varumärket , Paxil ( se länken i Referenser ) . Paxil är ett antidepressivt läkemedel som har ordinerats för en del kvinnor med bröstcancer för att behandla biverkningar ( såsom värmevallningar ) i samband med sjukdomen samt mentala effekterna av cancer . Enligt en artikel publicerad på HealthCentral. com , mer än 1 /6 av kvinnor med bröstcancer med tamoxifen också ta antingen Paxil eller Prozac , ett annat antidepressivt medel ( se länk i Referenser ) . I studien undersöktes 12 kvinnor att upptäcka om minskade förmåner sågs från att ta dessa läkemedel i kombination , speciellt om ett återfall i bröstcancer sågs .

Så här fungerar det

Vid förtäring omvandlar kroppen tamoxifen till en aktiv substans som kallas endoxifen , som sedan påverkar bröstcancerceller . Men är samma enzymer som används för att bryta ner Tamoxifen , som en som heter CYP2D6 , som används för att bryta ner Paxil och göra den effektiv .

Forskare vid Indiana University School of Medicine fann att kvinnor som tar Seroxat och tamoxifen tillsammans har en lägre endoxifen , på en 56 procent lägre än kvinnor som tar Tamoxifen ensam , enligt American Cancer Samhället. Detta var emellertid inte en liknande nivå över hela linjen : Vissa kvinnor har högre nivåer av endoxifen medan andra hade en lägre nivå. Forskarna drog slutsatsen att vissa kvinnor kan metabolisera både Tamoxifen och Paxil när de tas tillsammans medan andra inte är .

långsiktiga effekter

En ytterligare studie som genomfördes av Matthew P. Goetz , MD , vid Mayo Clinic College of Medicin fann att kvinnor som hade undertryckt nivåer av CYP2D6-antingen på grund av att Paxil eller en extra genetisk brist-hade en högre frekvens av återfall i bröstcancer än de som inte gjorde det. På en 10-årig basis , var denna ränta med 60 procent återfall för CYP2D6 undertrycks-kvinnor jämfört med 20 procent återfall för dem som inte gjorde det.

Medan läkarna rekommenderar inte att ändra behandlingsrekommendationerna för Paxil och Tamoxifen ännu, kan detta bevis signal att det behövs fler tester hos kvinnor som tar drogen i kombination samt utveckling av nya läkemedel som kräver olika enzymer för att metabolisera än tamoxifen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.