Hur sluta röka ( forever! )

Cigaretter är ett beroende , både fysiskt och psykiskt . Avsluta kan verka skrämmande i början, men det finns många hälsomässiga, sociala och ekonomiska fördelar för sparkar vana . Så här gör bördan av att sluta verka mindre betungande
1 .
Så snart du väljer att sluta , skriver sluta datum i kalendern i samma månad du väljer att sluta . Det kommer att ge dig ett par veckor att vänja sig vid tanken , och det kommer inte kännas som cigaretter har abrupt loss från dig .
2 .
Under dessa veckor fram till uppsatt datum , gör en lista över skäl till att sluta . Du kan skriva att du vill skydda dina barn mot passiv rökning ( och minska deras chanser att röka när de är äldre ) eller att du tar en speciell semester med de pengar du sparar från att inte röka . Skriv så många orsaker som du kan tänka dig .
3 .
Boka tid med din läkare för att diskutera sluta röka hjälpmedel . Dessa finns i form av nikotin -releasing plåster och tuggummi som ger dig lättnad från cravings utan förgiftning din kropp med alla skadliga kemikalier i cigaretter . Det finns också receptbelagda mediciner som förändrar din hjärna kemi att göra cigaretter mindre tilltalande för dig .
4 .
När du vaknar på uppsatt datum , inte har din morgon cigarett . Du har gått hela natten utan att röka , och som har tio timmar under bältet kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker. Ditt mål på de första dagarna är det bara att göra det hela dagen utan att röka . Bli inte orolig om du har cravings-din kropp kommer förmodligen panik utan nikotin det vuxit vana vid. Det är normalt.
5 .
Undvik situationer som gör att du vill röka . Många människor röker när de dricker , gå till klubbar eller barer , umgås med vänner som röker , och efter måltid . Naturligtvis kan du inte sluta äta , så gör något direkt efter varje måltid ( som rätter , dessert eller ens borsta tänderna ) för att lura din kropp till att glömma din efter måltid cigarett .
6 .

har ett annat sätt att hantera din stress . Situationer kommer att uppstå som gör att du vill ta en cigarett , men försök mindre destruktiva metoder som djupa andning , yoga , massage , motion , meditation , spela ett brädspel , stretching , videospel , eller ta ett bad . Åtminstone , räkna till tio och sedan ta itu med den stressiga situationen
7
Ta hjälp av alla du känner . berätta allt när du är quiting röka . På så sätt kommer alla att uppmuntra och hjälpa dig att hålla dig ifrån det . Plus får extra beröm för att sluta vara allt du behöver för att lyckas . Det hjälper också att ha folk att prata med , speciellt om de är före detta rökare .
8 .
När du slutar röka för ett par veckor , gör en lista över allt som är bättre i ditt liv utan cigaretter . Kanske du kan göra det upp för trapporna utan att bli andfådd , har du extra pengar kvar efter räkningarna betalas , eller du inte längre miste om livet för att du är utanför med en cigarett . Denna lista kommer att hålla dig motiverad !
9 .
Belöna dig själv . Med alla de pengar du sparade från att inte röka , gå ut och köpa dig en outfit som inte luktar rök , eller tillbringa dagen i ett museum och njuta av det faktum att du inte behöver kliva ut för en cigarett . Kanske med all denna extra lungkapacitet , bör du börja träna för ett maraton !

tips och varningar


 • Kom ihåg , att sluta röka är något man gör för att göra ditt liv bättre . Om du tänker på det som ett straff snarare än en belöning , kommer du att misslyckas .
 • inte "förvänta " att misslyckas , men vet att det är möjligt . Om det händer , plocka en annan slutade dagen på en gång och få dig på rätt spår igen .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.