behandling av lung metastaser

Lung metastaser är en term som används för att beskriva lungcancer som har spridit sig , eller metastaserat , bortom lungvävnad . Medan spridd lungcancer kan inträffa var som helst i kroppen, är det mest normalt återfinns i levern , hjärnan , ben eller binjurarna . Cancer kan också spridas från en lunga till dess motsats medlem . Lung metastaser är oftast en dödlig komplikation , och behandlingar vanligtvis söker inte ett botemedel , men en stävjandet av cancer effekter

Behandla Isolerad Metastas

Om du får diagnosen lung metastaser , är det viktigt att inse att cancerceller som spridit sig till andra delar av kroppen är fortfarande lungcancer celler och behandlas som sådan . Det finns en möjlighet att din cancer bara har spridit sig till en eller två isolerade områden. Om detta är sant , kan du vara en kandidat för mer lokala former av cancerbehandling som normalt reserveras för mindre avancerade fall av sjukdomen . Möjliga alternativ är strålbehandling och kirurgi .

Strålbehandling innebär användning av fokuserade externa röntgenstrålning kan störa eller förstöra cancerceller i en viss plats . Samtidigt som den interna strålning behandlingar finns också , dessa sällan används för att behandla celler lungcancer . Om din spridd cancerformer skiljer tumörer kan så hända om din andra lungan blir inblandade, kan dessa avlägsnas kirurgiskt. Du kommer troligen också att få kemoterapi droger som en del av behandlingen . Dessa hela systemet mediciner --- som administreras antingen intravenöst eller oralt --- kan förstöra cancerceller i hela kroppen , och de kommer i hög grad öka säkerhetsmarginalen för lokala behandlingar .

behandling av avancerad Metastas

I de flesta fall sträcker lunga metastaser utanför ramen för lokal behandling . Om detta är sant för dig , som kallas behandling kommer att handla om användningen av kemoterapi , stödjande vård och en nyare läkemedelsterapi målsökande behandling. Du kan också uppmuntras att delta i en sanktionerad rättegång för experimentella läkemedel .

targeted therapy " är resultatet av noggranna undersökningar av det inre arbetet i cancerceller . Under årens lopp har forskare funnit att vissa strukturer inne cancerceller är känsliga för kemiska angrepp . Dessa strukturer varierar mellan olika former av cancer , men när en sårbarhet har hittats kan den utnyttjas . Targeted therapy behandlingar för lungcancer inkluderar droger bevacizumab ( Avastin ) och erlotinib ( Tarceva ) . Den potentiella biverkningar av erlotinib är relativt små , kommer bevacizumab använda med en risk för allvarlig blödning . Var medveten om att om du har den spridit formen av sjukdomen kallas småcellig lungcancer ( SCLC ) , är riktad terapi inte vanligtvis används .

Beslut om att avsluta behandling

Om din cancer är långt framskriden, du och din läkare kan välja att avbryta behandlingar för att hindra dess spridning och byta till behandlingar som syftar till att lindra din smärta och obehag. En stor del av denna stödjande vård är en minskning eller upphörande av de biverkningar av din cancer mediciner . Rådgör med din cancer specialist för mer information om varje fas för behandling av lung- metastas , samt uppgifter om eventuella lämpliga kliniska prövningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.