bröstcancer och kost

Enligt statistik uppfyllda vid Sprecher Institutet för jämförande Cancer Research , den femåriga överlevnaden för personer som lider av bröstcancer är 86 procent . Även om det är en ganska betryggande nummer om du är den som har fått diagnosen cancer , inget nummer mindre än 100 procent kommer att vara helt övertygande . För att öka oddsen till din fördel måste du manipulera de variabler som ni har kontroll-särskilt din kost

Breast Cancer Fakta

Tyvärr är bröstcancer den vanligast förekommande cancer hos kvinnor . År 2005 var nästan 190. 000 kvinnor diagnosen bröstcancer i USA ensamt . I själva verket , trots den lovande överlevnad , är bröstcancer den sjunde vanligaste dödsorsaken bland kvinnor , vilket gör det ett hot att ta på allvar i alla situationer.

bröstcancer och kost

Enligt forskare vid Sprecher Institutet för jämförande Cancer Research finns det för närvarande tillräckligt med data för att göra särskilda kostrekommendationer för att öka graden av överlevnad för personer med diagnosen bröstcancer . Men även om det inte finns någon särskild " bröstcancer kämpar diet " med stöd av vetenskap , finns det ändå ett samband mellan total fysisk hälsa och överlevnad . Således kan några allmänna kostrekommendationer hjälpa svajar oddsen till din fördel .

allmänna råd

Observera att några studier har visat en lägre frekvens av överlevnad för kvinnor som konsumerade en högre mängd fett . Således syftar till att styra ditt intag av fett kan hjälpa spets skalorna till din fördel . American Cancer Society rekommenderar att hålla fettintaget vid eller under 30 procent av den totala kalorier , med tonvikt på tung minskning av mättat fett . Andra förslag inbegripa undanröjande av konsumtion av alkoholhaltiga drycker och öka konsumtionen av fibrer , grönsaker , fullkorn och frukt . Helst bör du ha en portion frukt, grönsaker och fullkornsprodukter med varje måltid .

Andra rekommendationer

Nurses Health Study var en storskalig studie för att undersöka överlevnaden av nästan 2. 000 kvinnor med bröstcancer under en 13-årsperiod . Denna undersökning fann en statistiskt signifikant korrelation mellan konsumtion av protein och omega-3 fetter med en minskad risk för död . Därför bör du se till att konsumera mycket magert protein till varje måltid . Håll ditt proteinintag till fisk och skaldjur när det är möjligt , eftersom skaldjur har den högsta nivån av omega- 3 fetter av alla proteinkällor .

Överväganden

Det faktum att vetenskapen inte kan ge något definitivt svar på temat bröstcancer och kost bör inte avskräcka dig från att ta en proaktiv strategi i styr din egen hälsa . På det hela taget en kost som är full av friska , näringsrika livsmedel som de som anges ovan kommer att lämna dig i en bättre position för att avvärja och bekämpa många sjukdomar , inklusive cancer. Håll dig till en diet fylld med naturliga , obearbetade livsmedel , och även om det gör ingenting för att öka risken för cancer överlevnad , kommer det säkert inte göra dina odds värre .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.