elakartad hjärntumör

För att diagnostisera en elakartad tumör , kan en läkare engagera sig i en rad neurologiska tentor som testar sinnen som syn och vision för att se om de alls försämras. En avbildning test såsom en MR eller CT används för att hitta tumören , och en biopsi hjälper till att avgöra om tumören är elakartad

Identification

Hjärntumörer är antingen godartade eller elakartade. Elakartade hjärntumörer är cancerogena . Brain cancer som börjar i hjärnan kallas primär hjärncancer och den tillhörande tumören kallas primär hjärntumör . Cancer som börjar i en annan del av kroppen och reser till hjärnan kallas metastaserande hjärncancer , och de associerade tumören kallas metastaserad hjärntumör eller en sekundär hjärntumör .

Godartade hjärntumörer är inte cancer . Detta betyder inte att de inte är farliga --- godartade hjärntumörer skapa utmaningar och faror som kan vara så allvarliga som lagts fram av maligna tumörer .

Typer

Hjärntumörer kan skapa en mängd olika symptom . Några av de fysiska symptomen på en hjärntumör är plötsliga anfall med illamående som kan leda till kräkningar , dimsyn eller dubbelseende , en oförmåga att kontrollera delar av kroppen , en oförmåga att tala eller tala med sluddrigt ord , återkommande anfall och huvudvärk som blir gradvis mer kroniska och smärtsamma .

Effekter

Hjärntumörer kan också ha psykologiska effekter på personen . Det kan finnas stora och oförklarliga humörsvängningar . Den person som kan sträcka sig från skratta hysteriskt en stund gråter hejdlöst bara en minut eller två senare . Samordning kan påverkas , vilket kan göra promenader svårt . Den person som skulle bli irriterad och orolig på måfå stunder . Hans totala personlighet kan börja förändras och han kan börja förlora hans minne . Det kan finnas en allmän känsla av förvirring , och det kan verka som om personen är ständigt i en dimma .

Potentiella

Den stora skillnaden mellan elakartade hjärntumörer och godartade hjärntumörer är att elakartade hjärntumörer kan metastasera ( spridas ) till andra delar av hjärnan . Elakartade hjärntumörer kan bli gradvis sämre , och det är också möjligt för cancer att göra sin väg till andra delar av kroppen . En elakartad hjärntumör kan också orsaka cancer att sprida sig längs med ryggraden . I vissa fall kan tumören vara instängd någonstans inom vävnaden som omger hjärnan och inte kan sprida cancerceller . Dessa typer av tumörer kallas inkapslade elakartade hjärntumörer .

Förebyggande /Lösning

Behandling av en elakartad hjärntumör kan bestå av en kombination av kirurgi , kemoterapi medicinering eller strålbehandling. En av de saker kommer läkaren att vara försiktig är om möjligheten att försöka ta bort en cancertumör kan skaka den och orsakar mer cancerceller att sprida sig. Detta gäller särskilt i fråga om en inkapslad elakartad tumör där spridningen av cancer finns av positionen av tumören , och upprörande att ställning kan orsaka cancer att sprida sig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.