fysiska symptom av testikelcancer

Testikelcancer är ett tillstånd som initialt kan upptäckas genom en fysisk undersökning av en läkare eller av självrannsakan . Mycket få testikelcancer klumpar är faktiskt cancer . Några av de tester som används för att avgöra om en knöl är cancer är ett blodprov , en biopsi av klump och en avbildning test, t. ex. en MR

Identification

Testikelcancer är ett tillstånd där de celler som bildar testiklarna foder att börja dela på till ett mycket snabbare takt. I de flesta fall tumören i samband med testikelcancer är inte smärtsam . Du bör vara uppmärksamma på onormala klumpar på testiklarna men eftersom cancerceller kan sprida sig till resten av kroppen via blodomloppet .

Potentiella

Det vanligaste symtomet på testikelcancer är tumören . Det är en märkbar klump som växer mellan testikeln och huden. Inte varje knöl finns på testikeln är en tumör , men det är viktigt att rapportera alla testikelcancer klumpar med en läkare . Det kan också vara ett obehag i pungen som kan vara en ihållande smärta , eller det kan vara en känsla av att huden dras hårdare . Som tumören växer kan testiklarna börjar bli trångt i pungen , och detta kan leda till obehag när du sitter .

Effekter

När symptomen förskott för testikelcancer , kan de bli allt mer obekväm . Pungen kommer att börja utveckla en tung känsla till det och gå kan börja bli obekväm . Detta tung känsla normalt på grund av vätska som samlas i pungen som kan upptäckas med en fysisk undersökning , antingen av en läkare eller genom självrannsakan . En envis och ömma smärta kan ha sitt ursprung i pungen , och sedan stråla hela bäckenregionen och upp baktill.

Överväganden

Några av de mycket avancerade symtom på testikelcancer kan nå till andra delar av kroppen . Trötthet kan börja ställa in i , och det kan därför vara långvariga känslor av dåsighet . Det kan finnas en ömhet eller svullnad i bröst , och en ihållande andnöd kan också börja utveckla . Hosta kan börja och bli kroniska . Hostan kan även leda till hosta upp blod . Som villkoret framsteg kommer testikelsmärta blir successivt sämre .

Förebyggande /Lösning

Enligt University of California , San Francisco , Medical Center 's hemsida , ta bort en del av testikeln , eller hela drabbade testikeln , är en vanlig behandling för testikelcancer . Några andra används behandlingar är en regim av kemoterapi medicinering , strålbehandling , en benmärgstransplantation eller en kombination av dessa behandlingar gottfinnande läkaren .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.