hur för att förkorta din risk bröstcancer

Att diagnosen bröstcancer vid 29 års ålder var inte bara det läskigaste som någonsin hänt mig , men också den mest chockerande . Obesvarade frågor hemsöker mig fortfarande til denna dag . Jag gjorde genetisk testning för att se om jag bar på genen och gjorde jag inte. Vilket gjorde hela situationen så mycket mer förvirrande . Hur kom en till synes frisk och ung person få detta ? Nåja, jag kanske aldrig veta . En sak som jag vet är att dina odds för att överleva denna sjukdom är mycket bättre om den är fångad tidigt . Jag vet också att det finns en massa saker du kan göra i ditt dagliga liv som väsentligt kan minska din risk bröstcancer
1 .
flesta kvinnor inte får mammografi förrän 40 , men om du har bröstcancer i din familj bör du börja få dem tidigare . Ju yngre personer i din familj får diagnosen desto mer vaksamma måste du vara om din hälsa. Till exempel, om en mor , moster , eller mormor får diagnosen vid 45 års ålder , bör du få en mammografi av den tid du är 35 . Du vill få kontrolleras 10år före tidpunkten din släkting fick diagnosen .
2 .
andra , gå , gå, gå ! Vi hör hur viktigt promenader är för vår hälsa . Det hjälper till att hålla vår vikt i schack , det hjälper vårt hjärta , och det kommer att minska risken för inte bara bröstcancer utan en hel rad av andra sjukdomar . Du vill gå minst 30 minuter om dagen tre till fyra dagar i veckan . Konsekvent promenader kan minska dina risker med 23 procent.
3 .
Titta på vad du dricker ! Ny forskning är tydligare än någonsin . Alkohol har kopplats till en lägre risk för hjärtsjukdom , men en ökad risk för bröstcancer . En studie visade att varje daglig glas kan höja en kvinnas risk med upp till 12 procent . Experter föreslår med högst en drink per dag . Om du anses vara hög risk på grund av familjens historia , mindre än en dricka per dag rekommenderas .
4 .
Slutligen vet dina bröst . Bekanta dig med dina bröst och regelbundet kontrollera dem för alla klumpar eller knölar . Alla bröst är knölig , men om du är bekant med dem du kommer att märka något ovanligt ändringar i dem . Det rekommenderas att du gör ett bröst själv examen en gång i månaden .

tips och varningar


 • Skaffa en mammogram 10år innan en släkting fick diagnosen . Ex : relative får diagnosen vid 45 , måste du få en mammografi med 35 års ålder
 • Walk , gå, gå. Walk minst 30 min . per dag , fyra till fem dagar i veckan .
 • Titta alkoholintag . Inte mer än en alkoholhaltig dryck per dag rekommenderas , men om du betraktas som " hög risk " på grund av en släkthistoria än dricker mindre än en drink per dag .
 • bröstsjälv tentor på månadsbasis .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.