hur man gör en självundersökning av brösten

En självundersökning av bröst är viktigt att kontrollera klumpar eller ändringar i bröstet som kan leda till bröstcancer . Bröstcancer kan botas om de befinns tillräckligt tidigt och att varför det är mycket viktigt att undersöka dina bröst . Kvinnor rekommenderas att deras undersöka brösten en gång i månaden efter perioder . Månatliga perioder kan orsaka bröstet att se svullen och öm och det är inte ett bra tillfälle att undersöka bröst
1 .
För att undersöka bröstet , står framför en stor spegel . Kontrollera att det finns bra belysning . Placera händerna på höfterna och kontrollera brösten för någon dimpling , ändras i storlek , rodnad eller alla utsläpp från bröstvårtan . Kontrollera om samma bröst förändringar med händerna ovanför huvudet .
2 .
Ligg på en plan yta med huvudet stöds av spegel . Placera handen över huvudet . Placera den andra handen på bröstet och känner för alla klumpar . Du bör börja känna bröstet i ett cirkulär sätt från bröstvårtan mot de yttersta delarna av bröstet . Upprepa samma process med den andra handen
3 .
Squeeze brösten för att upptäcka eventuella utsläpp . Kolla under armhålorna för alla klumpar också . Om du märker några ovanliga förändringar såsom dimpling , rodnad , bitsocker eller flytningar från bröstvårtan , kontakta din läkare .

tips och varningar


 • Se till att undersöka ditt bröst en gång i månaden och på en plats där det finns god belysning . Ignorera inte ändringar som du hittar på bröstet . Ring din läkare omedelbart .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.