hur man kan sänka risken bröstcancer

. Lägre risk för bröstcancer genom att träna bröst metoder att förebygga cancer som kan rädda ditt liv
1 .
känner dina bröst . Månatliga själv-bröstundersökningar är av yttersta vikt för att upptäcka eventuella onormala stötar och knölar i brösten . Tyvärr har bröstundersökning studier slutsatsen att själv bröstundersökningar lägga alltför stor rädsla och ångest om att hitta en knöl , så kvinnorna måfå slippa känna sig när hon känner som hon måste gå på " bröstcancer jaga . "

Kvinnor skall uppmanas att göra bröstsjälv undersökningar ändå eftersom tidig upptäckt är nyckeln . Också , inte rädsla om att tänka på det som händer en cancer jakt . Många kvinnor som kan upptäcka en knöl i bröstet kan ta reda på senare att det är elakartade . Men genom att göra själv undersökningar , tar du hand om din hälsa och din kropp .
2 .
Försiktighet vad du sätter i dig . Alkohol är en trippel no-no för kvinnor som har en familjehistoria av bröstcancer i familjen ( även , låg alkoholkonsumtion är lika viktigt för kvinnor utan genetiska tendenser ) . Experter har dragit slutsatsen att även ett glas rött vin kan minska risken för hjärtsjukdomar , som har mer kan öka risk bröstcancer . Så om du är ett vin dricker , syftar till att ha fler än ett glas per dag . Om du lider av ett alkoholmissbruk , få hjälp omedelbart , eftersom detta kan dramatiskt öka risken bröstcancer .
3 .
Få mer kalcium och vitamin D i ditt system . Växande antal studier har visat att kvinnor måste upp sina D-vitamin eftersom 75 % av kvinnorna är oroväckande bristfälliga i detta mineral . Ät mer berikade mejeriprodukter och dricka mer mjölk , skumma , vitamin D och getter mjölk är mycket föreslås . Öka din intag av fisk , som ger sunda nivåer av omega 3 ( men det är högst rekommenderat att du tar linfröolja komplettera dagligen) . Du bör sträva efter att ha en 1000 IE vitamin D per dag .
4 .
Motion har visat sig minska din risk med minst 30 % . Helt enkelt lite mer än 3 timmar per vecka av konditions-och styrketräning sänker östrogennivåer ( som är kopplad till cancertumörer i bröstet ) . Göra friskvårdsaktiviteter hålla dig på en hälsosam vikt.
5 .
Titta på din östrogennivåerna. När en kvinna har för mycket östrogen , stannar (om de har startat sin menstruationscykel före 12 eller har haft sitt första barn efter 30 ) östrogen i bröstet celler längre än normalt. Prata med din ob-gyn om din riskfaktorer och även kolla om p-piller eller andra preventivmedel ökar östrogennivåerna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.