hur man vet tecken och symtom på tjocktarmscancer

Tjocktarmscancer är en ledande dödsorsaken i Nordamerika och Europa . Colon cancer uppstår när celler som klär kolon växa onormalt och bilda tumörer . Den kolon är ett viktigt organ i kroppen som är mycket användbar i matsmältningen. Tjocktarmen återskapar vatten och näring och stöd i avlägsnande av kroppen avfall från kroppen . Tjocktarmscancer har blivit mycket vanligt de senaste åren och detta har tillskrivits den minskade fiber i kosten . Dessa artikeln beskrivs tidiga tecken och symtom på tjocktarmscancer.
1 .
Förstoppning är ett tecken på förstoppning . Förstoppning kan uppstå när tumörer blockera avföring passage eller förhindra normal kolon funktion . Förändringar i tarm vanor kan också vara tecken förstoppning . Om du har förstoppning som växlar med diarré eller pallen börjar titta trådliknande även efter att äta en kost full av fibrer , bör du rådfråga läkare
2 .
blod i avföringen är också en tecken på cancer i tjocktarmen. Avföringen kan se ljust röda eller mörka grund av förekomst av blod . Var uppmärksam på avföringen färg .
3 .
senare tecken på tjocktarmscancer som ett svar på kroppsliga förändringar . Anemi och trötthet är som en följd av blodförlust . Oförklarlig viktminskning på grund av den negativa effekten av cancerceller i kroppen .

tips och varningar


 • Om du märker något av ovanstående tecken och symptom, rapportera dem omedelbart till läkare

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.