konstterapi för cancer

En cancerdiagnos innebär det ofta att patienter känner förlorade , ledsen , deprimerad och full av känslor som de behöver för att uttrycka . Med dessa känslor i åtanke kan konstterapi ge en kreativ utlopp för patienterna att dela sina känslor . Bildterapi behöver inte vara begränsat till målning eller teckning , annan konst terapier inkluderar drama , poesi , fotografi och dans

konstterapeuter

Om en patient har fått diagnosen cancer, kan en konst terapeut hjälpa henne använda kreativa åtgärder för att uttrycka sig . Certifierade konst terapeuter kan ha en ytterligare examen i socialt arbete , rådgivning , undervisning eller liknande grader och genomgå utbildning speciellt i samband med cancer patienternas behov, såsom ökad självbild genom konstterapi , tekniker i gruppterapi och konstterapi behandling av trauma och depression .

Så fungerar det

En cancerpatient kan välja den behandling som mest tilltalar hans intressen . Alternativen kan innehålla antingen skapa konst eller se andra konstverk och intonation hur dessa fungerar få honom att känna . En annan form av konst terapi skall hämtas foton eller små utskrifter av favorit konstverk och placera dem i en klippbok . Patienter över dessa verk som ett sätt att lugna sig själva under oroliga tider , till exempel efter läkarbesök eller kemoterapi eller strålbehandling.

Vetenskapen bakom

Som en kompletterande behandling till medicinsk behandling, har konstterapi visat sig minska negativa effekter av cancer diagnos och behandling. Enligt American Cancer Society , ger konstterapi en patient för att lindra rädsla, ilska , stress och ångest samtidigt som man uttrycker känslor . Konst terapeuter tror att terapin kemiskt påverkar hjärnan också, släppa må- bra kemikalier i hjärnan och förändra hjärnvågor påverkar känslor i hjärnan .

Studier

Många studier har genomförts som till fördelarna med bildterapin , I synnerhet för cancerpatienter . En studie publicerad i Journal of Pain och symtomlindring (finns på sciencedaily. com ) utfördes vid Northwestern Memorial Hospital i Chicago , undersöka nyttan av en gång i veckan , en timme långa bildterapin under loppet av fyra månader hos cancerpatienter. Patienter rapporterade att konstterapi bidrog till att minska symtom på trötthet, smärta , depression, ångest , dåsighet och aptitlöshet , och bättre allmänt välbefinnande .

I ytterligare en studie utförd av Dr Jack Lindh vid Umeå universitet i Umeå , Sverige ( publiceras på Reuters. com ) visar att bröstcancer patienterna rapporterade förbättringar av hälsa och välbefinnande efter att ha genomgått fem sessioner konstterapi .

Komplikationer

medan mycket få komplikationer i samband med konstterapi , är det en bra idé att få behandling från en licensierad terapeut . Dessa terapeuter har fått särskild utbildning i de unika behoven hos cancerpatienter och har utbildning i att hantera känslomässiga problem . Dessutom bör konstterapi för cancer användas tillsammans med andra medicinska behandlingar och bör inte användas som ett substitut för andra medicinska behandlingar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.