leukemi symtom

Leukemi är en blodcancer som brukar betraktas som en sjukdom som främst drabbar barn . Enligt Mayo Clinic , medan vissa former av leukemi påverkar barn är det en sjukdom som kan drabba vem som helst i alla åldrar . De vanligaste sätten som används för att diagnostisera leukemi är ett blodprov , ett benmärgsprov och en fysisk undersökning

Identification

Leukemi är en cancer som gör att benmärgen att skapa ett stort antal dysfunktionella vita blodkroppar . Vita blodkroppar är mycket viktiga för den allmänna hälsan i kroppen eftersom det är de primära celler används för att bekämpa sjukdomen . Benmärgen som påverkas av leukemi kommer att producera vita blodkroppar som är oförmögna att bekämpa sjukdomar , och det övermått av defekta vita blodkroppar börjar ha en negativ inverkan på blodet som orsakar allvarliga problem för resten av kroppen .

Effekter

Leukemi har olika former som visar lite olika symtom i de flesta fall . Det finns dock en rad symtom som ofta visas i de flesta leukemipatienter. Influensaliknande symtom som feber tillsammans med frossa , svettningar speciellt på kvällen , ett allmänt ömmande känsla i hela kroppen och trötthet kan alla vara tidiga tecken på leukemi . Andra tidiga symtom är benägenhet för blåmärken , ihållande infektioner som inte verkar försvinna , förlorad aptit tillsammans med en märkbar viktminskning och andnöd efter en kort tids fysisk aktivitet .

Typer

Akut leukemi är en form av leukemi som kan slå snabbt och verkar framsteg i mycket snabb takt . Symptomen kan tyckas att förvärras under en period av dagar , och den vanligaste drabbade områdena skulle vara hjärnan och ryggraden . Några av symtomen vid akut leukemi inkluderar illamående åtföljs av kräkningar , svår huvudvärk , en oförklarlig förlust av muskel kontroll och vision problem som tillfällig blindhet eller dimsyn . Oförklarlig och smärtsamma röda utslag med öppna sår kan också utvecklas snabbt .

Överväganden

kronisk leukemi kan ta månader , eller år, för att visa symptom . Enligt University of California , är det vanligt att en läkare för att hitta kronisk leukemi till följd av en standard läkarundersökning innan symptomen ens visas. När symtomen blir tydliga , kommer de börja ringa , sedan gradvis växa till svårare symtom . Några av de symtom är illamående och kräkningar och hudutslag som börjar på ett litet lokalt område , sedan sakta växer till en större storlek över tiden .

Förebyggande /Lösning

Behandling av leukemi kan kräva en kombination av behandlingar . Några av de vanligaste behandlingarna används för att bekämpa tillståndet är kemoterapi medicinering , strålbehandling och en benmärgstransplantation . En läkare kommer att bestämma vilken behandling som är lämplig utifrån om tillståndet är akut eller kronisk och hur långt villkoret har gått framåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.