möjliga symtom av strupcancer

Strupcancer kan skapa en rad symptom som också kunde hänföras till andra villkor . Före provning för strupcancer , en läkare kan först gå igenom en rad andra tester för att kontrollera och se om det kan vara en annan sjukdom som orsakar symptomen . Diagnos av strupcancer utförs vanligtvis med ett blodprov och en biopsi av vävnad från det inre-slemhinnan i halsen

Identification

Hals cancer är en skapandet av ett överflöd av cancerceller i halsen . American Cancer Society beräknar att nästan 24. 000 personer årligen diagnosen någon form av strupcancer . Av dem som får diagnosen , kommer 50 % har cancer bildas på insidan och slemhinnan i halsen och 50 % kommer att få cancer form direkt på struphuvudet placerad vid foten av halsen .

Potentiella

Throat cancer kan skapa många symtom, men vissa av dessa symtom kan vara tecken på ett annat tillstånd. Symtom som en ihållande halsont eller heshet till rösten som återstår för flera veckor kan vara tecken på strupcancer , men de kunde också vara tecken på en serie av halsinfektioner . Andra vanliga hals symtom som svårigheter att svälja eller stelhet i nacken kan också läsas som tecken på flera villkor , inklusive strupcancer .

Typer

Som strupcancer framsteg kan skapa nya typer av symptom . Det kan finnas en oförklarad viktminskning som kan bero på oförmåga att svälja , eller irritation i halsen gör det ont att svälja och som orsakar en förlust av aptit . Några av de mer avancerade symptom på hals cancer inkluderar en ihållande hosta som skulle kunna utvecklas till en kronisk hosta som leder till hosta upp blod . Även om det finns alla möjliga symptom på andra villkor , bör de rapporteras till en läkare omedelbart .

Effekter

Throat cancer kan orsaka en rad komplikationer som kan hjälpa en läkare bättre diagnostisera sjukdomen. Som villkoret framsteg kunde hindra personen från att kunna tala helt svälja kan vara nästan omöjligt , andning kan försämras och det kan även vara fysiska och påtagliga förändringar i ansiktet . Huden på ytan av halsen kan börja få hård också . Det kan också börja vara symtom på andra former av cancer som cancercellerna sprida sig från halsen till andra delar av kroppen . /

Prevention lösning

Behandling av strupcancer skulle kunna göras med kemoterapi medicinering , strålbehandling , kirurgi eller en kombination av de tre . Kirurgi kan vara allt från en partiell till fullständig borttagning av struphuvudet , att ta bort de delar av halsen foder som är infekterade med cancerceller .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.