om inlägget bröstcancer & nyckelben smärta

Bröstcancer är en cancer som kan infektera både män och kvinnor , även om det oproportionerligt drabbar kvinnor . Bröstcancer har sitt ursprung i antingen ledningar eller körtlar i brösten ( i vilket fall cancer kallas adenocarcinom ) eller bröstvävnaden ( i vilket fall cancer kallas sarkom ) . Generellt sett är bröstcancer asymtomatisk i sin linda , även om inflammatorisk bröstcancer är ett undantag , med symtom som påminner om ett bröst infektion . Nyckelben smärta efter bröstcancer är inte vanligt , och kan vara ett resultat av bröstcancer behandling , eller ett tecken på att cancern har spridit sig till lymfkörtlarna i närheten av nyckelbenet och /eller att cancern har spridit sig till skelettet .

Orsaker Collarbone Pain

Collarbone smärtan inte vanligtvis förknippas med bröstcancer . Bröstcancer behandling, inbegripet tamoxifen och /eller kemoterapi , kan orsaka led-eller muskelvärk . Vanligtvis ledsmärta påverkar ben, höfter och armar . Smärta i nyckelbenet kan orsakas av dessa behandlingar. Smärta kan också orsakas av sprider sig, om cancern sprider sig till ben och det finns en plats av lokaliserad cancer celler på nyckelbenet . Slutligen kan lymfkörtlar under eller i närheten av nyckelbenet blivit infiltrerade av cancerceller . detta är inte nödvändigtvis orsaka smärta , men kan orsaka svullna lymfkörtlar och lymfknutor kan bli förstorade

icke-metastatisk Orsaker Collarbone Pain

Cytostatika kan orsaka ben -eller ledvärk som varar i ett år eller mer efter behandling . Denna smärta börjar vanligen under kemoterapi sessioner och växer gradvis sämre . Det gemensamma Smärtan är oftast fokuserad på ben, höfter eller armar .

Behandling

Sjukgymnast , speciellt simning och yoga , kan rekommenderas för att stärka musklerna och lederna i ben och armar för att behandla icke- metastatisk skelettsmärta . NSAID (icke-steroida smärtstillande ) och opiat smärtstillande kan också skrivas ut för att hantera smärta i samband med icke -metastatisk nyckelben och /eller skelettsmärta .

Metastaser till Collarbone

Bone smärta, inklusive smärta i nyckelbenet Kan indikera att bröstcancer har spridit eller spritt sig till skelettet . Eftersom nyckelbenet ligger nära till bröstet , är det möjligt att metastaser kommer att påverka nyckelben och orsaka smärta i det området . Metastaserad smärta är oftast bestående och kronisk .

Behandling

Lokala extern strålbehandling kan behandla smärta i benen som orsakas av metastaser och är effektiv hos cirka 85% av patienterna på att lindra smärta.

Skelettsmärta specifik för en viss plats , till exempel bröstbenet , kan svara på lokala extern strålbehandling eller tamoxifen . En ny klass av behandlingar , som kallas bisfosfonater , är lovande på att förlångsamma metastaser och benförstöring och ökande gånger överlevnad hos patienter med skelettmetastaser . Dessa bisfosfonater bidrar också till att bibehålla en normal kalciumhalt i blodet .

lymfkörtlar

Bröstcancer kan spridas till lymfkörtlar om behandlingen inte tillräckligt bromsa tillväxten av cancer . Dessutom kan en regional återfall i bröstcancer förekommer även i lymfkörtlarna . Lymfkörtlarna intill nyckelben är en gemensam webbplats lymfknutor . När lymfknutor är betydande , kan cancern ofta kännas genom att trycka på lymfkörtlarna . Dessa lymfkörtlar i närheten av nyckelbenet kan bli svullen eller något smärtsamt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.