om tumörer i magcancer

Enligt Merck Manual 's Online Medicinska biblioteket sker magsäckscancer i cirka 21. 000 personer varje år och är den sjunde vanligaste dödsorsaken i cancer . Även om inte alla tumörer är cancerogena , 95% av magsäcken tumörer är elakartade

Betydelse

Magsäckscancer ses oftast hos människor som är mer än 50 år och drabbar fler män än kvinnor. Det är också typiskt drabbar fattiga svarta, latinamerikaner , indianer , och de som bor i kallt klimat.

Typer

Sällsynta typer av tumörer inkluderar lymfom , som utvecklas inom mage och leiomyosarkom , även känd som stromaceller cell tumör eller spindel cell tumör , vilket är cancer i den glatta muskulaturen i magen .

Orsaker /Riskfaktorer

orsaken till de flesta mage cancer verkar vara infektion med bakterien Helicobacter pylori . Riskfaktorer är rökning , problem i magen såsom mage kirurgi eller kronisk magkatarr, högt intag av salt , kolhydrater och konserveringsmedel och ett lågt intag av frukt och bladgrönsaker .

Symtom

Även om dessa symtom inte nödvändigtvis innebär att cancer är närvarande , typiska symtom är magbesvär såsom brännande buksmärtor , illamående och kräkningar , viktminskning , yrsel och svaghet på grund av svårigheter att äta .

Diagnos

Om cancer misstänks skall patienten ska genomgå en övre GI X-ray och en fysisk undersökning . En gastroenterolog kommer att utföra en endoskopi för att se inne i magen , följt av en biopsi av vävnadsprover . En datortomografi av övre matsmältningssystem är nästa steg om cancer finns .

Prognos /Behandling

Eftersom cancer sprids snabbt , mindre än 15 % av befolkningen lever längre än fem år . Chansen att överleva beror också på hur långt cancern har trängt in i magen väggen . Beroende på storlek och läge av tumören , det stadium och patientens allmänna hälsa , är behandlingen oftast kirurgi , kemoterapi eller strålbehandling för att ta bort eller förstöra cancerceller .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.