pediatrisk leukemi symtom

Enligt American Cancer Association, är leukemi den vanligaste formen av cancer hos barn . Av barn med cancer , en av tre har leukemi . Leukemi börjar i benmärgen , när onormala vita blodkroppar skapas . Dessa dåliga celler som inte lämnar utrymme för de friska blodkropparna att utföra sitt arbete. Om du märker några pediatrisk leukemi symptom hos ditt barn , se en läkare. Ju tidigare läkarna fånga det , desto större chans att ditt barn har för att överleva

Anemi

Vita och röda blodkroppar bildas i benmärgen , vilket är den mjuka inre delen av benet . Röda blodkroppar är ansvariga för transporterar syre från lungorna till andra delar av kroppen . När ditt barn har leukemi , är röda blodkroppar som inte tillverkas så snabbt eftersom de vita blodkropparna är på överväxt läge . Så utan tillräckligt med röda blodkroppar , kan de känna sig trött och andfådd . Deras kroppens vävnader inte får tillräckligt med syre , vilket är ett tillstånd som kallas anemi .

Fever

Vita blodkroppar hjälper normalt att bekämpa infektioner . Och även om barn med leukemi har ett stort antal av dem , dessa celler anses onormal . Så de har inte samma infektionsbekämpande makt som deras normala motsvarigheter . Faktum är att ibland dessa onormala vita blodkroppar släppa en kemikalie som gör att barnet få feber .

blåmärken och blödning

Återigen är överväxt av vita blodkroppar att skylla här . I denna situation vita blodkroppar tränger undan blodplättar , vilket också tillverkas i benmärgen . När du får ett snitt eller en bula , det är trombocyter som bildar en propp och hindrar dig från att kontinuerligt blödning . Barn med leukemi har brist på blodplättar , så det kan vara kraftig blödning från små sår, näsblod eller blödning från tandköttet när du borstar tänderna .

aptitlöshet

lever och mjälte kan bli utökat med en insamling av leukemiceller . Det kan göra ditt barn se ut som om hon har en svullen mage . Om mjälten och levern blir stora nog , kan de trycker mot magen . Som ett resultat , kan barnet inte äta lika mycket som hon brukar göra , och du kan också märka viktminskning .

svullna lymfkörtlar

lymfkörtlar är bönformade körtlar belägna i olika delar av kroppen, inklusive i halsen , i armhålorna och längs nyckelben . De filter döda bakterier och virus , och eliminera dem från kroppen . Hos barn är en svullen lymfkörtel ofta ett tecken på att de är bekämpar en infektion . Men eftersom vissa former av leukemi spridit sig till lymfkörtlarna kan detta också betraktas som en pediatrisk leukemi symptom .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.