risken för bröstcancer prognos

Bröstcancer är en malignitet som utvecklar i cellerna i bröstet och är kanske den mest fruktade cancerformen bland kvinnor . National Cancer Institute ( NCI ) säger baseras på nuvarande priser , nästan 13 procent av kvinnor födda idag eller 1 av 8 kvinnor kommer att få en diagnos bröstcancer någon gång i sitt liv . Det finns flera riskfaktorer som kan öka dina chanser att utveckla bröstcancer

Breast Cancer statistik

Enligt NCI , var mer än 178. 000 kvinnor och 2. 000 män förväntas vara diagnosen bröstcancer under 2007 . Cirka 40. 000 kvinnor och 450 män skulle förlora sin kamp med sjukdomen under samma 12-månadersperiod .

Breast Cancer Trender och risker

NCI säger bröstcancer pris har sjunkit under de senaste åren, men de exakta orsakerna till nedgången är oklara .

öka allmänhetens medvetenhet tillsammans med en ökning av anslagen till forskning har bidragit till tidigare diagnos och behandling av sjukdomen .

Många kvinnor som får ett bröst cancer diagnos inte uppfyller något hög risk kriterier .

Men forskare identifierat vissa riskfaktorer som påverkar risken att få sjukdomen .

ålder, kön och etnisk bakgrund

Ju äldre man blir , desto större är risken att utveckla bröstcancer cancer . Den NCI säger att de flesta personer som diagnostiserats med bröstcancer är äldre än 50 . Kvinnor är mycket mer benägna att bröstcancer än män . Även vita kvinnor är mer benägna än afro- amerikanska kvinnor att utveckla bröstcancer , är dödligheten högre bland svarta kvinnor .

personlig eller familjär historia av bröstcancer

Om du har haft bröstcancer i ett bröst , du har en större risk att utveckla cancer i andra bröstet .

dina odds att få bröstcancer är högre om din mamma , syster har eller döttrar hade sjukdomen . Men de flesta människor som utvecklar bröstcancer inte har en familjehistoria av sjukdomen .

ärvda bröstcancer

Mayo Clinic uppskattningar så många som 10 procent av all bröstcancer är anslutna till en ärftlig mutation . Den mest utbredda defekt gen som kan bidra till utvecklingen av bröstcancer kallas BRCA1 eller BRAC2 . Om du har en klar hereditet för bröstcancer , kan blodprov hjälpa BRCA plats fakultet eller andra gener som håller på att passera genom din familj .

Bröst biopsier och strålningsexponering

Kvinnor som haft bröst biopsier som var föranledda av misstänkta titta vävnad har en större risk att utveckla bröstcancer.

Människor som har genomgått strålbehandling i bröstet tidigare i livet är mer benägna att utveckla bröstcancer senare .

Annat tänkbart Riskfaktorer

Mayo Clinic säger andra riskfaktorer för bröstcancer inkluderar början menstruation före 12 års ålder , börjar klimakteriet efter 55 års ålder och att föda ditt första barn efter 35 år .

Hormonbehandling , dricka alkohol och övervikt kan alla öka oddsen för bröstcancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.