symtom av neuroblastom villkor

Neuroblastom är en cancerform som drabbar en mängd olika inre organ . För att diagnostisera neuroblastom , kan en läkare använda blodprover , benmärgsprov , en skelettscintigrafi och en avbildning test såsom en MR eller en datortomografi. Detta är ett tillstånd som främst drabbar barn , och även om prognosen är mycket positiv för dem som lider av sjukdomen, är det viktigt att hålla regelbunden möten med en läkare för att övervaka de långsiktiga effekterna av behandling

Identification

Neuroblastom är en cancerform som kan påverka kan organ inom buken , men det är främst i binjurarna . Enligt Mayo Clinic , medan det är möjligt för neuroblastom att påverka vem som helst , det är vanligast hos barn under fem års ålder . American Cancer Society beräknar att nästan 650. 000 personer diagnosen neuroblastom varje år .

Typer

De vanligaste området som symptom på neuroblastom kommer att visas är i buken . Buksymtom av neuroblastom omfattar smärta och kramper , är en känsla som buken full , förstoppning eller andra tarm förändringar vana som frekvens av daglig tarmtömning , förändringar i urin vanor och svullnad i en eller båda av benen . Det kan också vara en knöl eller hård massa på huden vid någon punkt i bukhålan .

Potentiella

När neuroblastom slår bröstet , kan den orsaka en rad andnings-och ansikts symptom som kan vara märkbara och kan få gradvis sämre med tiden . Dessa symtom innefattar en oförmåga att andas som kan åtföljas av en väsande andning eller ansträngd andning ljud , märkbar svullnad i ansiktet , antingen i utvalda platser eller allmänna svullnad och en förändring i ögonen som kan omfatta elever som inte är jämnt vidgade och hängande ögonlock.

Betydelse

Det finns en rad allmänna symtom som också kan uppträda som en följd av neuroblastom . Personens ögonglober kan börja uppträda som om de sticker onormalt från ögonhålor , mörka och märkbara ringar runt ögonen , ryggvärk som kunde associeras med en böjd i ryggraden som kallas skolios , en allmän känsla av smärta i benen och ihållande feber som åtföljs av illamående .

Förebyggande /Lösning

Om läkaren kan säkert och effektivt ta bort cancerceller med hjälp av kirurgi , då det är en av de vanligaste metoderna för behandling . Om operation är inte ett alternativ , eller ens som en behandlingskur efter operation , kan det också vara en kombination av kemoterapi medicinering och behandlingar strålning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.