symtom på livmoderhalscancer

Enligt New York Times , är livmoderhalscancer världens tredje vanligaste cancerformen hos kvinnor . Mayo Clinic anges att livmoderhalscancer är vanligare hos kvinnor över 30 års ålder. I de flesta fall är denna typ av cancer som orsakas av humant papillomvirus (HPV ) , minskade med sex med en drabbad person . Det finns symptom kan du se upp för i syfte att förhindra mer allvarliga konsekvenser av livmoderhalscancer

tidigaste skedena

Tyvärr finns det sällan någon påvisbar symtom under de tidiga stadierna av livmoderhalscancer , eller när du först infekterade med HPV . Det enda sättet du kan kontrollera om du har livmoderhalscancer är genom att få Livmoderhalsprover på regelbunden basis.

ovanlig blödning

Symtom vid livmoderhalscancer visar upp när det har spridit sig till närliggande vävnader. Det vanligaste symtomet är blödning. Blödning vid sex, mellan menstruationerna eller efter klimakteriet , kan vara tecken på livmoderhalscancer. Blödning från urinblåsan och ändtarmen är också symtom på livmoderhalscancer. Denna ovanliga , stora blödningar kan leda till anemi .

flytningar

Livmoderhalscancer kan skapa en vattnig flytningar som har en dåligt lukt . Ansvarsfrihet är oftast röd , rosa eller bruna . Vanligtvis kvinnor som har livmoderhalscancer upplever denna typ av utsläpp kontinuerligt, även mellan olika perioder.

avancerade stadier

Du kan få flytningar eller blödning under de avancerade stadier av livmoderhalscancer , men det finns andra symptom för att titta på också . Dessa inkluderar benbrott , överdriven trötthet , läckage av avföring och urin , aptitlöshet , svullnad i ena benet , snabb viktminskning och värk i ryggen , benen och bäckenet.

Förebyggande /Lösning

Om du upplever någon av dessa symtom , kontakta din läkare omedelbart . Också få din årliga cellprov tester . Enligt Mayo Clinic , har förmåga Livmoderhalsprover för att upptäcka avvikelser i livmoderhalsen minskat kraftigt dödligheten i livmoderhalscancer under senare hälften av 20-talet och första delen av 21-talet. Däremot en onormal Pap smear inte nödvändigtvis betyda att du har livmoderhalscancer. Ytterligare tester kommer att behöva ges för att avgöra om din Pap-test och symtomen är ett resultat av livmoderhalscancer. Det finns också en HPV-vaccination tillgängliga som kan ges till kvinnor innan de når mitten av 20-talet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.