tecken och symptom på hals & mun cancer

Strupcancer står ensamt för cirka 24. 000 fall av cancer diagnos varje år i USA , enligt Mayo Clinic . Strupcancer och mun cancer är två vanliga former av huvud -och halscancer . Att vara bekant med tecken och symptom på hals och mun cancer kan ge dig den kunskap du behöver söka läkarvård så snart som möjligt

klumpar

Om du märker någon ovanlig bulor eller sår i munnen eller på halsen , klumpar inklusive och vita eller röda fläckar i munnen , bör du överväga att samråda med din läkare .

Överdriven Ömhet

Överdriven ömhet eller smärta i munnen eller på halsen som inte går bort eller kommer tillbaka upprepade gånger kan vara ett symptom på hals eller mun cancer . Mayo Clinic stater denna smärta kan handla om din tunga , käke , tugga eller svälja .

Voice ändringar

oförklarliga förändringar i din röst , speciellt heshet som inte kommer att försvinna , ofta åtföljer strupcancer .

Sore Throat

Ignorera inte en oförklarlig , ihållande halsont , eftersom det är en potentiell varningssignal av strupcancer och mun cancer .

Överväganden

Dessa tecken och symptom i mun och svalg cancer kan vara en indikation på en rad andra sjukdomar och sjukdomar, inklusive en infektion . Om du upplever något av dessa symtom i mer än två veckor , satt upp ett möte med din läkare eller tandläkare för att undersöka orsaken .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.