tecken på bröstcancer återvända

Ungefär två tredjedelar av alla återfall eller returer av bröstcancer förekommer inom bröst ursprungligen drabbats av cancer . De flesta gånger , bröstcancer återgår mycket nära den plats där den ursprungliga cancern fick diagnosen . Om cancer inte sker på eller nära den ursprungliga platsen , kan det anses som en ny cancer i motsats till ett återfall . Denna nya cancer kan uppstå i en annan plats i samma bröst eller i det andra bröstet

Hemresa bröstcancer

Ungefär en tredjedel av lokala återvänder bröstcancer ( cancer som återkommer på samma plats som den ursprungliga cancer endast , utan spridning till lymfkörtlar eller andra kroppsdelar ) identifieras under en mammografi . En tredjedel identifieras under en fysisk undersökning, antingen av en läkare eller patienten själv . Den sista tredjedelen finns med både mammografi och fysiska prov .

I 80 procent av rapporterande bröstcancerfall , återgår bröstcancer endast till den plats där den ursprungliga cancern var ( en lokaliserad återfall eller lokal avkastning) , och det finns ingen cancer någon annanstans i kroppen .

lokalt återfall

Tecken på lokalt återfall hör bildande av en knöl på platsen av den cancer som växer och består . Förtjockning av huden på brösten nära den ursprungliga platsen för cancer , svullnad eller rodnad kan också vara tecken på en lokal avkastning (även om de kan också orsakas av cancerbehandling eller ett bröst infektion kallas mastit ) . Däremot uppkomsten av en klump inte alltid betyda en återgång av bröstcancer . Klumpar kan också orsakas av nedbrytning av fettvävnad från den ursprungliga cancerbehandling eller ärrvävnad från den ursprungliga behandlingen . Lokalt återfall eller återvända är fortfarande möjligt hos kvinnor som har haft bröstoperationerna . I så fall i klump eller hud inträffar typiskt i huden eller vävnaden som är kvar där bröstet ursprungligen var .

Regional Recidiv

Regionalt avkastning av bröstcancer innebär återlämnandet av cancer till den ursprungliga platsen , tillsammans med förekomsten av cancerceller i lymfkörtlarna i arm , nyckelben eller nacken, eller i bröstben, revben eller bröstmusklerna . Det är allvarligare och svårare att behandla än en lokal avkastning eller upprepas. Tecken och symtom på en regional återkommande svullna lymfkörtlar under armhålan närmast bröstet som drabbades av cancer , och /eller svullna lymfkörtlar på halsen eller nyckelbenet .

Distant Recidiv

En avlägsen återfall eller avkastning innebär att cancern finns någon annanstans i kroppen än bröstet . Detta är mycket farligt eftersom det innebär att cancern har spridit och är inte längre botas . Symtom på avlägsna återkommande smärta i benen ( om skelettmetastaser finns ) , viktminskning ( vanligen förknippade med levermetastaser ) eller andningssvårigheter ( ett symptom på lungmetastaser ) . Gemensamma områden av metastaser för bröstcancer omfattar bröstkorgen , benen , lungorna , levern och hjärnan .

minska risken för återfall

Behandlingar som kemoterapi eller strålning efter en första bröstoperation kan hjälpa till att förhindra en upprepning eller avkastning av bröstcancer . Fortsatt behandling under flera år efter en bröstcancer diagnos kan hjälpa till att minimera risken för bröstcancer återvända . Hormon receptiv cancer kan behandlas med en fortsatt dosering av hormon kontroll terapi och blockerare östrogen under en period på 5 år eller mer efter eftergift av den ursprungliga cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.