typer av osteosarkom

Osteosarkom fall är mycket sällsynta . I själva verket finns det bara cirka 2. 000 fall diagnostiserades i USA varje år . Det innebär att mindre än 1 procent av alla rapporterade cancerfall diagnostiseras som osteosarkom . Majoriteten av fallen diagnostiseras i tonåren på grund av den snabba tillväxten upplevde under denna tid . Under puberteten , barn växer snabbare än vid någon annan tidpunkt i livet , så cellerna multipliceras exponentiellt , vilket skapar större potential för cancersvulst . Osteosarkom kan också hittas i de äldre som har Pagets sjukdom . . Pagets är en annan skelettsjukdom som kan förvandlas till osteosarkom

Definition

osteosarkom är primär skelettcancer , primärvård innebär att cancern inte har spridit någon annanstans ifrån. Primära ben cancer är en av de mest sällsynta typer av cancer i allmänhet . Men av de primära ben cancer , är osteosarkom den vanligaste . Cancer är en följd av snabbt växande celler växer och bildar en oönskad massa i kroppen , i detta fall i benen.

Typer

Den vanligaste osteosarkom är konventionell central höggradig typ . Denna typ står för 90 procent av alla osteosarkom . Andra typer som har en hög kvalitet , eller akut aggressivitet , är telangiectatic , liten cell och sekundära . Låggradig osteosarkom är de som inte är lika aggressiv . Dessa inkluderar yta lågvärdiga och konventionell central lågvärdig osteosarkom . Oftast osteosarkom kallas antingen hög kvalitet eller låg kvalitet . De flesta tumörer som kommer från insidan av ben , eller märgen , är hög kvalitet , medan de har sitt ursprung på utsidan av benet betraktas som låga kvalitet .

Symtom

Det finns sällan tidiga tecken på osteosarkom . Om symptom uppstår, kan det finnas lokal svullnad åtföljas med eller utan smärta . Ofta är osteosarkom hittades efter en skada som en fraktur . Men när en massa upptäcks efter en fraktur , blir förebyggande av framtida frakturer tvingande . Massan försvagar verkställts ben , vilket gör en person mer mottaglig för framtida avbrott .

Behandlingar

Högkvalitativ tumörer är vanligtvis behandlas med en kombination av kemoterapi för att krympa massa och sedan operation . Det kan vara så enkelt som avlägsnande av tumören eller så komplicerat som amputation . För låggradig osteosarkom , kemoterapi rekommenderas inte och de flesta läkare ta bort massan och rekonstruera ben .

Alternativa Treaments

Många osteosarkom drabbade finna lindring i andra former av behandling, inklusive massage , yoga , meditation och andra lätt fysisk aktivitet för att stimulera ben och muskler . Sådana behandlingar hjälper också att minska några av smärta och svullnad som beror på att vissa fall av osteosarkom .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.