urinblåsecancer alternativ

Cancer kan bildas i de inre väggarna i urinblåsan som en följd av långvarig infektion , inflammation eller irritation . Nästan 90 procent av de diagnostiserade patienterna är senaste 45 åren gammal, och nästan 50 procent är mellan 65 och 84 år . När diagnosen , cancer i urinblåsan patienter behandlingsalternativ såsom kirurgi , strålbehandling och kemoterapi . Typ av använd behandling är i huvudsak beroende på scenen diagnosen

Kirurgi

Det finns fyra huvudsakliga kirurgi alternativ för behandling av cancer i urinblåsan. En urin avledning kirurgi kringgår blåsan helt och skapar ett nytt sätt för kroppen att lagra och vidarebefordra urin . För en transuretral resektion , brinner en läkare en tumör bort med hög energi elektricitet passerar genom en tunn , tände rör som kallas cystoskop . I en radikal cystektomi , avlägsnar kirurgen lymfkörtlar , närliggande organ eller blåsan själv om cancer . För män kan dessa närliggande organ vara prostata eller sädesblåsor . Den livmoder, äggstockar och en bit i slidan kan avlägsnas hos kvinnor . Segmentell är cystektomi ett borttagande av en del av urinblåsan .

Strålbehandling

Strålbehandling kan användas när diagnosen är för stegen I -III , men med olika metoder och kombinationer. Steg I , en diagnos där cancerceller är närvarande , gör användning av strålning implantat . Kirurgen använder en kateter för att infoga radioaktivt material i närheten av urinblåsans cancertumörer . Detta material finns kvar tills tumörer skrumpna och dö . Extern strålbehandling , där en koncentrerad stråle av strålning syftar till att cancerceller området kan användas i kombination med implantat i steg I eller före och efter implantat i steg II , vilket är när cancerceller har vuxit och kan ha smittat närheten lymfan noder .

I stadium III , kan cancerceller har spridit sig till närliggande vävnader och lymfkörtlar . Extern strålbehandling används i fas III men kombineras ofta med kemoterapi . I steg IV när cancerceller har nått andra organ och överlevnad är minskat, yttre strålning används endast som symtomatisk lindring .

Cytostatika

Cytostatika använder konstruerad kemikalier som söker efter specifika funktioner cancer cell och stoppar dem , effektivt döda dem . Denna metod är effektiv i inriktningen små cancerceller som inte kan tas bort genom operation och att stoppa spridningen av cancerceller . De kemikalier som används oftast konsumeras oralt , men patienter kan också få dem levererade via en kateter i urinröret . För cancer i urinblåsan , kan kemoterapi användas i alla skeden . Steg I använder kemoterapi som ett förebyggande verktyg . För etapperna II och III , kemoterapi i kombination med antingen radikala cystektomi eller extern strålbehandling. För steg IV , kemoterapi används efter en lokal behandling såsom kirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.