urinblåsecancer information

Blåsan är en liten orgel som är formad ungefär som en ballong . Väggen i blåsan består av många lager . När du först utveckla cancer i urinblåsan, kommer cancer brukar påverka de celler som klär innersta lagret av urinblåsan . Tidig upptäckt av cancer i urinblåsan är lättare att behandla . Om cancern lyckas tränga in till de andra lagren av blåsan , blir behandling allt svårare. Flera typer av cancer i urinblåsan finns

Orsaker

När du utvecklar cancer är cancer ett resultat av friska celler i kroppen går över styr . Normala celler är tänkt att växa och dö, och har en normal livslängd . När du har cancer , kommer onormala celler utvecklas mutationer . Som ett resultat kommer dessa onormala celler växer , multiplicera och aldrig dö . Så småningom out-of -control celler bildar en tumör i kroppen .

Symtom

Det första tecknet på cancer i urinblåsan kan vara utseendet på blod i urinen . Enligt Mayo Clinic , kan din urin ser cola-färgad , eller röda . Du kan också behöva använda toaletten mer än vanligt , och det kan vara smärtsamt att urinera . Urinvägsinfektioner är också ett vanligt tecken på potentiella blåscancer , särskilt om behandling inte bota UVI . Andra symptom kan vara ryggsmärta och buksmärtor .

denna cancerform

Enligt American Cancer Society , denna cancerform är " den vanligaste typen av cancer i urinblåsan. " Denna form av cancer äger rum i de celler som klär inre blåsan . Denna cancerform kan antingen vara låggradig eller hög kvalitet . Om cellerna låg kvalitet, kommer cellerna ser fortfarande något normalt. Om cellerna högvärdigt, cellerna är onormala . Låggradig cancer har ett bättre utfall i behandlingen än hög grad carcinoma . Denna cancerform kan också vara icke-invasiv eller invasiv . Om endometriecancer är non-invasiv , är den cancer endast lagras i slemhinnan i urinblåsan . Om endometriecancer är invasiva , har cancern spridit sig till andra lager av urinblåsan .

squamous cell carcinoma

Enligt American Cancer Society , de flesta former av skivepitelcancer är invasiva former av cancer. Utseendet på skivepitelceller kan vara resultatet av en infektion eller irritation i urinblåsan . Den skivepitelceller småningom bli cancerceller . I många fall kan skivepitelcancer vara resultatet av en parasitinfektion som bilharzia . Schistosomiasis är parasitära maskar , och chansen att utveckla denna typ av infektion inom USA är sällsynt . Squamous cell carcinoma står för kanske 2 procent av blås cancer inom USA

Andra Bladder Cancer

Andra former av cancer i urinblåsan omfattar tumörer såsom papillär tumörer , platt karcinom , adenocarcinom och småcellig cancer . Papillär tumörer är vanligen ingår i de inre blåsan , och behandling med denna form av cancer har en mycket bra lösning . Platt cancer innebär de inre skikten av blåsan , men cancern kan sprida sig till andra lager . Adednocarcinoma är en sällsynt form av cancer i urinblåsan. Enligt American Cancer Society , oftast alla adenocarcinom anses invasiva . Småcellig cancer är också en sällsynt form av cancer i urinblåsan och påverkar endast en liten andel av amerikanerna .

Behandlingar

Det finns olika behandlingar för cancer i urinblåsan . Behandlingen beror på graden av cancer , och även på hur din läkare väljer att angripa cancer . Kirurgi kan bli nödvändigt att ta bort tumörer , eller en liten del av blåsan . Små portioner av urinblåsan kan tas bort om de innehåller cancerceller . Om cancern är allvarlig , kan hela avlägsnande av blåsan vara nödvändig . Din läkare kan sedan skapa en ny rutt för urin för att avsluta genom kroppen . Cellgifter och strålning kommer också att utföras för att döda några tecken på cancerceller .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.