vad en rökares lungor ser ut jämfört med en rökare är

Grunderna

En vanlig cigarett innehåller nästan 4. 000 olika kemikalier , och när de hamnar i lungorna via cigarettrök de börjar skada en persons kropp , särskilt hans lungor . Dessa kemikalier är: nikotin och arsenik , vilka båda är klassade som gifter , metan , som är vanligt förekommande i bränslet , ammoniak , som är vanligt förekommande i rengöringsprodukter , kolmonoxid , som är dödligt om det administreras i stora doser , och cyanväte .
Det är ingen konstigt då att en rökares lungor är svarta , som orsakas av tjära i cigarettrök bokstavligen färgning och täpper till lungorna . Därför måste de arbeta hårdare för att utföra samma grundläggande funktioner som är enkla för en icke -rökare .

Air Säckar

en rökares lungor har färre luft säckar än en icke -rökare . Dessa luft säckar , alveolerna heter , är viktiga för att överföra syre till en persons blodomlopp . Cigarettrök dödar i huvudsak dessa alveoler , som inte kan växa tillbaka . När de är borta , en rökare ha det svårare att göra enkla saker som att andas och göra någon typ av fysisk aktivitet .

Cilia

mänskliga lungor har hundratals små hår -liknande funktioner som kallas flimmerhår som klär väggarna i lungorna . Deras uppgift är att sopa skadliga partiklar som inhaleras genom luften ur lungorna . Cigarettrök förlamar flimmerhåren , och som gör att en rökares lungor att bli fylld med damm och smuts , till skillnad från en icke -rökare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.