ventrikelcancer diagnos

Medan magsäck är på nedgång , det finns fortfarande tusentals dödsfall varje år. Hanarna är sju gånger större risk att magsäckscancer än kvinnor . Diagnosen är vanligast i åldrarna 40-70 . Även om det är mycket svårt att diagnostisera magsäck av en fysisk undersökning, vaksamhet och medvetenhet om din kropp säkert stöd i tidig upptäckt och kan göra behandlingen mer framgångsrik

Riskfaktorer

ventrikelcancer är oftast kopplade till andra mag- åkommor som ofta har en
ärftlig orsak . Kronisk atrofisk gastrit, metaplasi , Helicobacter pylori-infektion ,
Ärftlig nonpolyposis kolorektal cancer och familjär adenomatös polypos är alla starka indikatorer på ett anlag för magsäck . Dessutom är livsstilsval som hög alkoholkonsumtion , högt intag av rökt , saltad eller inlagd mat , lågt intag av frukt och grönsaker, och tobaksbruk i samband med magsäckscancer .

fysiska förändringar och Diagnos

Många människor har få, om några , symptom i början stadier av magcancer , orsakar tidig upptäckt vara svårt . Fysiska tecken som kan förekomma är en utvidgad mage , en påtaglig massa , eller en förstorad lever. Om något av dessa symtom, särskilt i kombination med de ovan nämnda risker , en fysisk undersökning och ytterligare tester krävs . Viktminskning , buksmärtor , illamående och kräkningar samt peptiskt sår symptom kan alla vara tecken på sena stadiet magsäckscancer och måste undersökas så snart som möjligt

Diagnostic Tests

Det finns många diagnostiska förfaranden tillgängliga . dock kan din läkare ordinera en barium svälja först som detta test är icke -invasiv och relativt billiga . De är ganska exakt för att fastställa om ytterligare tester är lämpligt . De vanligaste diagnostiska förfarandet för magcancer är en Esaphagogastroduodenoscopy , eller EGD . En EGD är mycket grundlig i ventrikelcancer diagnos som omfattas av förfarandet gör det möjligt för biopsier som skall vidtas för utvärdering . Det ger också direkt visualisering av läkaren av mag- tarmkanalen . Om cancer hittat nästa test skulle vara en endoskopisk ultraljud . Detta förfarande används för att iscensätta tumör (s ), som avgör hur långt sjukdomen har invaderat buken . Det finns fyra stadier av cancersvulst , med noll tyder på att ingen förekomst av cancer utväxter och etapp 4 som anger invasionen av cancer i andra organsystem .

Behandling

Det finns många behandlingsalternativ som finns , ofta i kombination för maximal påverkan . Strålbehandling, kemoterapi och kirurgi kan alla användas för att säkerställa bästa möjliga resultat. Strålbehandling är en behandling där strålningen ges där cancerogena massan finns. Lokaliserade behandling av magsäck har visat måttlig framgång . Cytostatika är intravenös behandling där starka läkemedel sätts som angriper cancerceller . Kirurgi är den tredje behandlingsalternativ , men det finns vissa fall där operation inte är ett alternativ. De avgörande faktorerna för detta tillvägagångssätt skulle vara den plats och tillväxtmönster cancerceller .

Förebyggande

De flesta cancerformer är ärftliga , vilket innebär att cancern körs i din familj . Det är mycket viktigt att forskning och känna din släkthistoria att vara bättre förberedda för framtiden . Stanna på toppen av din hälsa och upprätthålla en näringsmässig livsstil med vitaminer , mineraler och kosttillskott kommer att hjälpa din kropp att bygga försvar krävs för att skydda mot sjukdomar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.