behandlingar för DCIS

Duktal cancer in situ ( DCIS ) är den vanligaste typen av icke-invasiv bröstcancer . Den cancer börjar inne i mjölkgångarna och förblir där utan sprids. Även DCIS är inte typiskt livshotande , och har sjukdomen ökar risken för att utveckla en invasiv bröstcancer senare , enligt Breastcancer. org . Det finns några behandlingsalternativ för denna typ av cancer , och utbilda dig själv om skillnaderna kan hjälpa beslutsfattandet

lumpectomy och . Strålning

En lumpectomy är ett kirurgiskt ingrepp som tar bort bröstet klump eller misstänkt vävnad sett på mammogram och några omgivande vävnad också, enligt DCIS . info hemsida. En lumpectomy betraktas som " bröst-sparande "eftersom den inte kräver fullständigt avlägsnande av bröstet . Denna typ av behandling utförs vanligtvis i öppenvården och är tillräcklig om endast ett område av bröstet påverkas och lesionen är mycket liten , om kirurgen kan ta bort alla DCIS , om mammogram visar inga andra misstänkta vävnad och om kvinnan samtycker till uppföljning och övervakning . En lumpectomy är också för patienter som inte frisk nog att tåla mer omfattande operation .

Medan lumpectomy ensam kan vara tillräckligt för att bli av med sjukdomen , är den operation brukar följas upp av strålbehandling som kommer att förstöra alla cancerceller som eventuellt blev kvar . Behandlingen börjar vanligtvis inom en månad efter operationen och utförs fem dagar i veckan i sex veckor . Strålning inte har några biverkningar , inklusive svullnad , tyngdkänsla i bröstet , solbränna-liknande hudförändringar , trötthet och aptitlöshet .

Mastektomi

En mastektomi är det totala avskaffandet av det drabbade bröstet. Det är viktigt att veta att det är nästan omöjligt att ta bort alla bröstvävnad , och det finns fortfarande en chans cancern kunde komma tillbaka i den kvarvarande vävnad. Endast omkring 5 procent av DCIS drabbade krävs för att få en mastektomi och överlevnad visa kombinationen lumpectomy och strålbehandling fungerar lika bra i sådana fall.

hormonterapi

Om DCIS testceller positivt för hormonreceptorer , hormonell terapi alternativ blir tillgänglig. Dessa behandlingar block östrogen i kroppen , som vanligen används mot invasiv bröstcancer för att stoppa tillväxten av cancerceller . Den används i DCIS fall ibland, men de långsiktiga fördelar och biverkningar fortfarande utvärderas , enligt Australian National bröst-och äggstockscancer Center ( NBOCC ) .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.