cancersmärta förvaltningsmetoder

En av biverkningarna av cancer är den okontrollerbara smärtan kommer du att känna ibland . Denna smärta kan orsakas av själva cancern eller de behandlingar du kommer att genomgå. Många patienter upplever en förlust när det gäller att hantera denna smärta som de känner att de har ingen möjlighet . Hantera smärta , dock är en del av cancerbehandling. Genom en rad olika alternativ kan du kontrollera den smärta du känner i cancer , vilket gör att du känner mer i fred och hjälpa dig att bekämpa sjukdomen

Basic Pain Management

Det bästa sättet du kan behandla din smärta är genom användning av läkemedel . Tala med din läkare när du börjar uppleva smärta och de kommer att peka dig i riktning mot en bra smärtstillande medel baserat på dina symtom . Till en början kan denna behandling består av en kombination av NSAID såsom ibuprofen , acetylsalicylsyra och naproxen och opinoids , som är receptbelagda smärtstillande . Det viktiga att notera om dessa droger är de biverkningar du kan känna . NSAID , särskilt acetylsalicylsyra och ibuprofen kan orsaka gastrointestinala problem . Opinoids kan ha något mer allvarliga biverkningar inklusive förstoppning , illamående och kräkningar , sömnighet och andningsdepression.

Andra droger

Andra smärtstillande medel i allmänhet används för att behandla andra medicinska tillstånd som har visat sig vara effektivt vid behandling av cancersmärta . Exempelvis har antidepressiva som Elavil , Pamelor och Norpramin alla blivit förskrivas till patienter med cancersmärta . Dessutom kan antiepileptika , som normalt används för att stoppa anfall hjälpa patienter att få befrielse från nervsmärta . Corticisteroids arbetar för att minska inflammation som kan hjälpa blodflödet och lindra smärta . När cancer patienten upplever skelettsmärta , har läkare ordinerats bisfosfonater, kalcitonin och radiopharmacuticals .

strålning och kemoterapi

Medan strålning och kemoterapi kan orsaka smärta cancerpatient , kan de också hjälpa till med att lindra smärtan också. Båda dessa arbetssätt för att döda cancerceller och krympa tumörer . När tumören krymper , bör det finnas en minskning av smärta kände direkt från tumörer . Båda dessa behandlingar inte kommer med några biverkningar . Strålning kan leda till att du får hudutslag .

Kemoterapi har varit känt för att ha en rad biverkningar såsom munsår , smärta i nerverna , fötter och händer , och illamående . Båda dessa behandlingar kan också orsaka ytterligare smärta så se till att tala med din läkare om du använder dessa som ett smärtstillande behandling . Eftersom dessa är normala behandlingar för cancer , kommer du antagligen inte göra det för smärta om inte din cancer har inget botemedel .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.