pleural förtjockning symtom

Det kan ta många år för de förödande effekterna av långvarig exponering för asbest att bli uppenbara . Ett av villkoren som orsakar andningssvårigheter främst på grund av exponering för asbest är pleural förtjockning . För att diagnostisera tillståndet en läkare kommer att använda en avbildning test såsom en MR eller CT-undersökning , och kan också ta en biopsi av lungvävnad

Identifiering

elastiska slemhinnor i lungorna kallas lungsäcken . Pleural förtjockning är när ärrvävnad börjar bildas i lungsäcken gör det mindre elastiska vilket ger andningssvårigheter. Den vanligaste formen av pleural förtjockning uppstår när asbest fibrer kommer ned i lungorna och ärrvävnad börjar bildas runt asbestfibrer när de skär in i lungsäcken . Enligt Asbestos. com är pleural förtjockning anses vara ett livshotande tillstånd. Pleural förtjockning är en del av asbestbaserade lungcancer kallas mesoteliom .

Effekter

pleural förtjockning kan ta ett tag att visa symtom , och i vissa fall kan det också ta lång tid att visa upp i en standard fysisk . Om inte läkaren söker pleural förtjockning , kommer de förmodligen inte att hitta den . Det är det som gör pleural förtjockning så farligt . Med den tid som kan diagnostiseras, det är redan i sitt slutskede och det kan finnas något sätt att behandla den . Några av de tidiga symptomen på pleural förtjockning inkludera svårighet att andas direkt efter fysisk aktivitet och en viss smärta i bröstet . I de flesta fall , de första symptomen på pleural förtjockning är svåra att upptäcka även för den person som upplever dem .

Potentiella

Det finns andra villkor, såsom hjärtsvikt förhållanden , som kan orsaka pleural förtjockning . Men den primära orsaken till tillståndet förblir asbestexponering. Asbestos. com uppskattar att det kan ta så länge som 15 år efter den första exponeringen för asbest för pleural förtjockning att börja visa symtom . De mer avancerade symtom på pleural förtjockning är extrem svårighet att andas , även i vila , kronisk smärta i bröstet och en kronisk hosta .

Förebyggande /Lösning

I de flesta fall , med den tid symptom på pleural förtjockning utlösa en diagnos villkoret kan inte behandlas . Läkare kommer att inriktas på att lindra symtomen av pleural förtjockning såsom bröstsmärta och oförmågan att andas . Från tid till lungorna kan fyllas med vätska och läkare kan rekommendera operation för att lätta på trycket som orsakas av vätska , men det finns ingen medicin eller operation som kan styra spridningen av effekterna av pleural förtjockning när den har avancerat till den punkt att skapa märkbara symtom . Om pleural förtjockning fångas tidigt nog kan behandlas med kirurgi . Läkare kommer att ta bort alla angripna lungorna, och detta kan betyda att avlägsna en hel lunga .

Överväganden

Några av de andra villkor som kan orsaka pleural förtjockning är en ansamling av pus i lungsäcken som kallas empyema , och tuberkulos . Avtalsslutande pleural förtjockning är inte alltid ett tecken på asbestexponering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.