tecken och symtom på medulloblastom

Medulloblasotoma är en cancer som drabbar oftast barn . Att diagnostisera problemet , kommer en läkare att använda blodprover och /eller en avbildning test såsom en datortomografi eller magnetkamera för att hitta tumören , en biopsi av tumören bekräfta att det är cancer och sedan ett test av ryggmärgsvätskan för att se om cancerceller har spridit sig till ryggraden eller inte

Identification

En medulloblasotoma är en elakartad hjärntumör som främst finns i . lillhjärnan , som är den del av hjärnan som styr balans och de flesta av de väsentliga motorik . Enligt Children's Hospital i Boston , är medulloblasotoma främst en barncancer och svarar för nästan 20 procent av alla pediatriska cancer .

Effekter

Medulloblasotoma genererar lätt märkbara symptom att växa i takt med tryck i huvudet som skapas av tumören ökar . Några av de vanligaste symptomen är illamående som kan leda till kräkningar , plötsliga men svår huvudvärk som varar länge och en känsla av irritation eller ångest utan någon uppenbar anledning .

Överväganden

Eftersom medulloblasotoma påverkar den del av hjärnan som styr motorik , många av symptomen är tydligt i handlingar såsom promenader och skrivande . Dessa symtom innefattar en oförmåga att gå som börjar som en tillfällig klumpighet och utvecklas till svårigheter att bara ett steg eller två , en minskad förlust av läsbarhet till personens handstil samt snabba humörsvängningar som kan komma på oväntat och förbli på obestämd tid . Beteendeproblem , såsom oförmåga att vara social , oförklarlig aggression och en nedgång i förmågan att fokusera på eller slutföra uppgifter kan också börja yta och få allt värre med tiden.

Potentiella

Medulloblasotoma kan börja sprida sig till ryggmärgen och skapa nya symtom . Dessa inkluderar ryggsmärta som kan vara intensiv ibland och en förlust på tarm -och blåskontroll . Det kan bli smärtsamt för personen att gå eller tolerera tryck på baksidan av huvudet .

Förebyggande /Lösning

Behandlingen består av en kombination av operation för att avlägsna tumören eller tumörer , kemoterapi medicinering och strålbehandling. Besluta om operation kan vara svårt beroende på var tumören finns . Om tumören är i en position där det orsakar vätska som byggs upp i hjärnan , eftersom det blockerar flödet av blod eller någon annan vätska , kan operation vara avgörande för överlevnad .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.