tillägg för cancerpatienter

Tillskott är tillägg till en normal kost tänkt att ge ökat hälsofördelar . Medan de är vanligt förekommande i hela USA , kan de vara av särskilt intresse för cancerpatienter som försöker kompensera eller minska effekterna av sin behandling . Från och med 202C Integrera hälso myndigheter manar till försiktighet och samråd före komplettera använda

Fakta

Enligt Dietary . Tillägg Hälsa och skollagen av 1994 , kosttillskott finns några produkter för oralt som innehåller en ingrediens avsett att komplettera (för att göra ett tillägg till ) en persons dagliga kosten . Vanliga komplettera ingrediens omfattar mineraler, örter eller andra växter , vitaminer , aminosyror och enzymer . Tillägg produkter kommer i former inklusive kapslar, pulver , tabletter , gel mössor , softgels och vätskor . Medan förordningen är att förbättra , inte kosttillskott för närvarande inte får samma rigorösa tester som droger eller mediciner .

Funktion

Det övergripande syftet med kosttillskott är att ge hälsofördelar som inte tillhandahålls genom normalt födointag . Dessa fördelar kan uppväga en brist i individens grundläggande dagliga kosten eller lägga till en förbättring i kroppens funktion inte är tillgänglig via vanliga livsmedel källor . När det gäller cancerpatienter , är kosttillskott vanligtvis syftar till att stödja eller förbättra immunförsvaret , motverka effekterna av standarden cancerbehandlingar eller direkt minskar eller döda cancerceller .

Varning

Tjänstemän vid National Cancer Institute och American Cancer Society avråder okontrollerat användning av kosttillskott för cancerpatienter . Bland deras oro är populära missuppfattningar om effekterna av kosttillskott och potential gemensamma tillägg till reducera effekten av cancerbehandling. Ett exempel är användningen av antioxidanten vitamin E, som kan omintetgöra vissa former av kemoterapi och strålbehandling genom att blockera deras förmåga att rikta cancerceller DNA .

Överväganden

En annan allvarlig fråga med tillägg användning av svårigheten att avgöra hur de kommer att agera i kroppen . Även när ämnen har studerats i ett laboratorium , forskare ofta inte kan förutse deras verkliga effekter . Kosttillskott som visas positiva i teorin kan orsaka faktiska skador . Detta problem förvärras av bristen på reglering av tillägg innehåll . Kosttillskott inte kommer i standardiserade doser , och objekt med samma namn kan variera mycket i styrka eller renhet .

Potentiella

Trots rådande omständigheter , utesluter mainstream forskare inte ut den potentiella användningen av kosttillskott i framtida cancerbehandling . Dr Jeffrey Wright , chef för regeringens kansli Cancer komplementär och alternativ medicin ( Occam ) , identifierar framsteg inom kombinerad behandlingsmetoder som "ett område av särskilt intresse ", och forskare på Occam och annorstädes aktivt söker effektiva sätt att utnyttja tillskott längs med kemoterapi och andra behandlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.