KLL : skick och symtom

Kronisk lymfatisk leukemi , KLL eller , är en form av leukemi som kan framgångsrikt behandlas beroende på hur långt tillstånd har avancerat när den diagnostiseras . För att diagnostisera KLL , kommer en läkare att testa blod och benmärg . En avbildning test såsom en datortomografi kan också användas för att försöka avgöra hur långt villkoret har spridit

Beskrivning

KLL är en cancer som drabbar benmärgen eftersom det producerar lymfocyter , vita blodkroppar som bekämpar sjukdomar och infektioner. Eftersom det är ett kroniskt tillstånd , tenderar att utvecklas i en långsammare takt än andra former av leukemi . National Cancer Institute uppskattar att omkring 15. 000 personer per år i USA diagnostiseras med KLL .

Symtom

Människor med KLL kan visa inga tidiga symtom alls , eller symptom som börjar milda och långsamt bli värre . Några av dessa symtom är svullna lymfkörtlar ( upplevs som smärtfritt klumpar som visas på kroppen ) , oförklarlig viktminskning , överdriven svettning , speciellt på natten , en allmän känsla av trötthet , och en ihållande feber som återkommer oftare som villkoret förskott .

Progression

Som KLL fortskrider , inte symptomen inte nödvändigtvis förändras , men de blir svårare och obekväm . De febrar blivit mycket mer frekventa och åtföljs av andra infektioner , t. ex. lunginfektioner som kan påverka andningen . Äta ens den minsta mängden mat kan göra en patient att känna sig helt full , vilket kommer att utlösa en snabb viktminskning . Den lever eller mjälte kan börja bli inflammerad , vilket kommer att orsaka varm och öm områden på baksidan .

Behandling

I vissa fall kan en läkare bara övervaka KLL och väljer att inte behandla det om det inte blir värre . Enligt Mayo Clinic , nästan 33 % av alla fall av KLL gå obehandlade eftersom behandling inte är nödvändig. Drabbade uppmanas att göra livsstilsförändringar och har ordinerats läkemedel att ta itu med symptomen , men KLL själv aldrig förskott . Att behandla tilltagande KLL kan läkaren använda kemoterapi , strålbehandling eller en kombination av båda. I mer extrema fall kan en benmärgstransplantation bli nödvändig.

Riskfaktorer

National Cancer Institute listor ålder och familjens historia som två av de viktigaste riskfaktorerna för KLL . Medelålders vita män löper större risk än någon annan grupp , och människor med en familjehistoria av CLL löper också stor risk . Med familjens historia , behöver det inte vara en historia som är specifika för KLL , någon form av lymfan cancer sätter en person i fara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.