botemedel mot livmoderhalscancer

Livmoderhalsen är ett organ som förbinder slidan och livmodern . Livmoderhalscancer uppstår när elakartade cancerceller utvecklas i slemhinnan i livmoderhalsen . Enligt healthsquare. com är cirka 13. 500 kvinnor diagnosen livmoderhalscancer varje år i Amerika . Livmoderhalscancer har varit starkt kopplad till humant papillomavirus (HPV ) och genom flera ärftliga faktorer . Om cancern finns i ett tidigt stadium, kan den behandlas och botas med operation eller strålbehandling. Plus , det finns flera behandlingsalternativ som kan erbjudas för kvinnor diagnosen livmoderhalscancer.

Detection

Livmoderhalscancer vanligen inte har några symtom , så det bästa sättet att veta om du har det är genom tidiga detektion . Kvinnor bör få ett cellprov varje år så förändringar i cellerna i livmoderhalsen kan upptäckas . Det kan dock finnas vissa ovanliga tecken som kan peka på livmoderhalscancer , som bäckensmärta , smärta vid samlag , vaginal blödning och ovanliga flytningar .

Vissa faktorer kan öka risken för att få livmoderhalscancer. Dessa riskfaktorer är att ha många sexuella partners , rökning , p-piller , och som har ett försvagat immunförsvar .

Behandlingar

De vanligaste typerna av behandlingar för livmoderhalscancer är kirurgi , strålbehandling och kemoterapi . Kirurgisk behandling för livmoderhalscancer beror på var cancern är .

En hysterektomi är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att man tar ut hela livmodern . I andra fall kan kirurger måste ta ut i tjocktarmen , urinblåsan, ändtarm , äggstockar , äggledare eller närliggande lymfkörtlar .

Strålbehandling innebär att man använder strålning och röntgenstrålning att döda cancer . Cytostatika är en annan form av behandling och innebär att man använder ett läkemedel som dödar cancerceller eller stoppar dem från att dela sig. Behandling för livmoderhalscancer beror på var cancern befinner sig och hur avancerad cancern är , ålder på patienten och patientens allmänna hälsa . Livmoderhalscancer är nästan 100 procent botas när den upptäcks tidigt och behandlas omedelbart , dock behandlingarna inte fungerar lika för alla . Så , är det viktigt att fortsätta att träffa din läkare för uppföljning besök .

Förebyggande

Gardasil vaccinet godkändes av US Food and Drug Administration under 2006 för att skydda mot vissa HPV-typer . Vaccinet används som en förebyggande åtgärd för kvinnor innan de blir sexuellt aktiva , och har visat sig vara upp till 98 procent effektivt för att förebygga HPV -typerna 6 , 11 , 16 och 18.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.