tecken på koloncancer i en manlig

Tecken på tjocktarmscancer är inte alltid uppenbara . Många tjocktarmscancer symptom kan tyckas symptom på andra problem som irriterad tarm och Crohns sjukdom . Symtomen vid tjocktarmscancer hos en manlig är de samma som för en kvinna , även om sjukdomen är något vanligare hos män . År 2005 , det senaste år för vilket statistik finns tillgänglig var 72. 007 män som diagnostiserats med tjocktarmscancer i USA jämfört med 69. 398 kvinnor . Du bör vara medveten om de tecken och symtom relaterade till uppkomsten av tjocktarmscancer.

Förstoppning

Förstoppning är ofta en av de första symptomen för uppkomsten av tjocktarmscancer hos män eller kvinnor . Eftersom en tumör kan utvecklas i din kolon , detta kan hindra passagen av galla och avfall , som orsakar förstoppning . Om du har svårt att ha en avföring , eller är allvarligt ansträngande att ha avföring , bör du rådfråga din läkare . Du bör vara medvetna om förändringar i tarm vanor , t. ex. att gå oftare eller mer sällan . Båda kan vara ett tecken på ett problem .

Förträngning av Pall

Som en tumör kan bildas inne i tjocktarmen , kan det hindra väg av avfall och orsaka en minskning av avföring . Eftersom vägen för avfall är blockerad , finns det mindre utrymme för pallen att passera . Detta orsakar en betydande minskning av avföring , och ibland kan lämna dig med en känsla av en ofullständig tarmtömning .

magkramper och Smärta

mage kramper kan visas för en mängd eller skäl . Mage kramper kan förekomma på grund av förstoppning eller kan relateras till effekterna av tumören trycker mot tarm väggar . Detta hinder kan också orsaka magont eftersom det kan förhindra gas , att inte låta den ordentligt flytta ner i tjocktarmen och ut kroppen . Mage kramper är inte alltid ett tecken på cancer i tjocktarmen, men om du känner dig konsekvent magont , tillsammans med andra symtom bör du rådfråga din läkare .

blödning

Om du upptäcker blod i avföringen eller som kommer ut i ändtarmen efter en avföring bör du kontakta din läkare omedelbart. Rektal blödning ofta orsakas av blödning i tumören . Det är inte ovanligt att skada inre kolon väggarna medan lider av en tumör , vilket leder till ytterligare blödning . En läkare kan utföra en fekal test av ockult blod för att se om din blödning beror på tjocktarmscancer eller något annat problem .

kräkningar och illamående

Om du lider av illamående och kräkningar samtidigt som några av dessa symtom som du kanske vill rådgöra med din läkare . Illamående och kräkningar är vanliga tecken på att en tumör är hindrar tjocktarmen och kan orsaka luft och gas att vara instängd .

oförklarlig viktnedgång

Oförklarlig viktminskning kan uppstå av flera skäl relaterade till tjocktarmscancer , även om läkarna inte är helt säker på varför . De tror att det kan vara relaterade till effekterna av en tumör som finns i kolon väggarna , hindrar kroppens förmåga att korrekt ta upp näring . Vissa experter har spekulerat i att viktnedgång uppträder främst på grund av fysisk belastning och förlusterna som orsakas av sjukdomen .

andra tecken för tjocktarmscancer

Några andra möjliga tecken på tjocktarmscancer är blodbrist , trötthet, behovet av att ha en avföring efter bara går , en gulfärgning runt ögonen , som är känd som gulsot , och aptitlöshet . Om du har några av dessa symtom blandas med andra symptom , kontakta din läkare omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.