Mayo Clinic hjärta kost före operation

Mayo Clinic 's Heart Hälsosam kost konturer 7 steg för att förebygga hjärtsjukdomar . Men en patient som redan har hjärtsjukdom och gå in för operation kommer också nytta av att göra dessa specifika kostförändringar. Efter dessa kostrekommendationer från Mayo Clinic bidrar till att stärka en patients hjärta före operationen och främja förbättrad hjärthälsa efter sin operation har slutförts

. Mayo Clinic Heart Diet riktlinjer

Ett mycket viktigt steg att ta i att förbättra den allmänna hjärthälsa är att begränsa intaget av ohälsosam kolesterol från kosten . Detta inkluderar transfetter och mättade fetter som finns i smör, margarin och en förkortning . Dessa typer av fetter orsakar en ackumulering av plack i artärerna , vilket i slutändan ökar risken för hjärtinfarkt och stroke till följd av hjärnan eller hjärtat blir berövade tillräckliga mängder syre .

Hjärt-hälsosammare fett alternativ inkluderar olivolja , rapsolja och transfett fri margarin .

När du köper färdigförpackade livsmedel , se till att gå för dolda ohälsosamma fetter genom att leta efter frasen " delvis härdade " i ingrediensförteckningen . Undvik att äta mat som bacon , kallskuret , stekt kött och hela fetthalt mjölken.

äta fettsnål proteinkällor rekommenderas också av Mayo Clinic . Några bra exempel är fisk , fågel och kött . Äta vissa typer av fisk som lax och makrill är särskilt fördelaktigt för hjärtat , eftersom de är rika på omega- 3 fettsyror, som faktiskt kan sänka kolesterolhalten i blodet .

äta bönor , ärter och linser samt lagt sojaprotein till kosten rekommenderas . Dricka skumma mjölk i stället för låg fetthalt också uppmuntras .

Låg i kalorier och rik på fibrer, bör frukt och grönsaker ingå i överflöd . Den lösliga fibrer som de innehåller hjälper till att sänka kolesterolet och minskar risken för hjärtsjukdomar . Dessutom har många frukter och grönsaker innehåller också viktigt antioxiderande vitaminer som hjälper till att förebygga hjärt-kärlsjukdom.

Att komma in i vanan att använda örter för att säsongen livsmedel är en bra idé. Saltersättning kan också användas i stället för vanliga bordssalt, som bör undvikas . Friska vuxna bör äta mer än 2. 300 milligram salt per dag , vilket endast motsvarar en tesked .

Öva måttlighet är en annan viktig riktlinje fastställs av Mayo Clinic Heart Diet . En portion av kött bör vara ungefär samma storlek som en kortlek . En portion pasta bör vara ungefär samma storlek som en glass . Spara rum på tallriken för grönsaker och fullkornsprodukter. Olika näringsämnen som finns i hela korn förbättra hjärtats hälsa och reglera blodtrycket . Välj bröd och pasta görs med hela korn . Fiberrik spannmål är också till hjälp .

För att säkerställa fortsatt framgång för friskt hjärta att äta , rekommenderar Mayo Clinic planering dagliga menyer i förväg . Var kreativ och försöka få med ett brett utbud av hjärtat hälsosam mat val i menyn planering och motstå frestelsen att ta en osund mellanmål .
Beginning en hjärt- hälsosam kost plan innan operation är ett bra sätt att komma på rätt spår .

Instruktioner för dagen före operation

Ingen mat , inklusive tuggummi och myntverk , ska ätas efter 12 midnatt kvällen innan operationen . Dricka drycker också måste sluta vid midnatt . Undvik att svälja allt vatten när du borstar tänderna .

På morgonen kirurgi , klär sig i bekväma kläder . Kvinnor bör inte bära smink eller har målat naglarna på operationsdagen . Smycken och värdeföremål bör lämnas på ett säkert sätt hemma eller hos den person som följer med patienten till operation . Var noga med att ta med alla nödvändiga receptbelagda mediciner till sjukhuset .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.