alternativ till hjärtat bypass-operation

Heart bypass operation är ett förfarande används när artärerna täppas till på grund av en Ansamling av plack från fett och kolesterol , även kallat kranskärlssjukdom. Under operation , använder läkaren fartyg från ett annat område av kroppen , vilket ger en alternativ rutt av blodflödet till hjärtat . Även om detta förfarande har visat sig vara effektiv , det finns alternativa behandlingar som är tillgängliga för dem som föredrar mindre invasiva metoder .

ballongvidgning

Detta är en av de vanligare behandlingsalternativ för hjärt bypass operation och kan vara lika effektiva . Även om det är något invasiv , är att blodflödet inte avbryts under denna eftersom det är under ett hjärta bypass .

Läkaren börjar med att föra in en kateter i den tilltäppta artären . Han blåser sedan ballongen fäst katetern att vidga artären . När du är klar , tar bort han både katetern och ballongen , men ofta lämnar en liten metall bit på plats , detta kallas för ett stent . Den stent hindrar artär täpps igen , och blodflödet återställs till hjärtat .

Mediciner En mängd olika läkemedel kan användas för att framgångsrikt behandla kranskärlssjukdom, i slutändan minska risken för hjärtinfarkt och stroke .

Mediciner som beta-blockerare och ACE ( angiotensin converting enzyme ) -hämmare är framgångsrika i att lindra kärlkramp ( bröstsmärta ) och utan sådana en hjärtattack . Blodtryck mediciner är också användbar i minska riskerna , eftersom de minskar mängden arbete hjärtat måste göra.

Kolesterolsänkande läkemedel är till hjälp för att minska mängden plack byggs upp längs väggarna i artärerna . Att ta en aspirin varje dag kan blodförtunnande , vilket minskar risken att utveckla blodproppar .

Medan dessa är alla effektiva alternativ , bör det noteras att de inte helt kan förhindra att behöva vidta ytterligare åtgärder. Detta kan endast fastställas genom både du och din läkare .

Förstärkt Yttre counterpulsation ( EECP )

EECP är en non-invasiv förfarande som använder hydraulisk pulsationer att pumpa syresatt blod till hjärtat . Den är utformad för patienter som lider av mild till svår kranskärlssjukdom som antingen inte kan eller vill genomgå hjärta bypass operation

Tre uppsättningar av stora manschetter blodtryck placeras på de nedre extremiteterna . en uppsättning på kalvarna , en annan på låren och den sista på låren . Maskinen är tidsinställd att blåsa upp manschetterna när hjärtat är i vila och tömma manschetterna när det är färdigt att slå . Som manschetter blåsa , är färskt blod pumpas från underkroppen upp till hjärtat .

Detta förfarande har kallat den "naturliga bypass " pga att det förefaller stimulera tillväxten av nya blodkärl runt artärerna som är blockerade . Det förefaller också att erbjuda både kort och lång sikt , på kort sikt bidrar till att minska patientens beroende av hjärta mediciner och möjlighet att medverka i fler fysiska aktiviteter. Som rapporterats i " kardiologi ", efter fem år , 64 procent av 33 patienter som fått denna behandling hade inget behov av att genomgå en operation och lidit någon hjärt- episoder .

En typisk behandlingskur är 35 , en timme sessioner under cirka sju veckor . Även resultaten variera per patient , många börjar se en förbättring av sin hälsa ungefär halvvägs igenom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.