hjärta bypass förfaranden

Definition

Heart bypass förfaranden , även känd som koronar operationer bypass eller koronar bypass ympkvistar ( CABGs ) , låt din kirurg för att skapa en annan väg runt hindras kranskärlen genom ympning nya blodkärl i deras ställe . Hon kan använda vener och artärer från bröstkorgen , ben eller arm under förfarandet. Normalt ersätter kirurgen tre eller fyra kranskärl på en gång i en procedur som kallas triple eller fyrdubbla bypass .

Under ett hjärta bypass , är en hjärt- lung -maskin som används för att stoppa ditt hjärta från att slå , skapa en oblodig fält för kirurgen och avleda blodflödet tills den nya förbifartsleden är på plats . Den hjärt-lung maskin , även kallad en pump , tar över från ditt eget hjärta och lungor genom att pumpa syresatt blod i hela kroppen .

Hur Heart Bypass fungerar

kranskärl är blodkärl som täcker ytan på hjärta och leverera syre och näring till den glatta muskulaturen i hjärtat . Kranskärlssjukdom (CAD ) , annars känd som ischemisk hjärtsjukdom , lämnar avlagringar som kallas plack på väggarna i dessa blodkärl . Över tid kan ett kranskärl bli antingen helt eller delvis blockerad , bromsa eller stoppa försörjningen av blod till området hjärtmuskeln den tjänar. När du tränar eller anstränger dig på andra sätt , behöver man mer syrerikt blod flöda till ditt hjärta . När ett kranskärl är skadad och kan inte ge att blod kanske du har bröstsmärtor och andnöd . Om bristen på syre är tillräckligt stor eller varar länge nog , kan du ha en hjärtinfarkt eller hjärtattack .

Heart kringgå förfaranden tillåter kirurgen att använda blodkärl från andra ställen i kroppen för att skapa nya vägar för blodet att strömma till den skadade hjärtat. Istället för att förlita sig på en snedvriden kranskärl för näringsämnen och syre , får hjärtmuskeln dem genom nya blodkärl . Den skadade celler läker inte , men en lyckad hjärta bypass kommer att förbättra din livskvalitet och underlätta en mer aktiv livsstil.

hålla ditt hjärta friskt

Medan förfaranden hjärta bypass göra ett bra jobb med att ge syresatt blod till tidigare skadade delar av hjärtat , löser de inte det underliggande problemet. Det finns ett antal modifierbara livsstilsfaktorer som kan påverka din risk för upprepad koronar hinder . För att hålla din kranskärl frisk och undvika ytterligare kirurgi hjärta bypass , håll dig till en hjärt- hälsosam kost och få regelbunden aerob träning . Också eliminera CAD riskfaktorer som rökning , högt blodtryck , högt blodsocker och högt kolesterol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.