tips för återhämtning från hjärtat bypass-operation

Bypass är ett förfarande där kirurger tar en ven från en annan del av kroppen --- typiskt bröstet , benet eller armen --- och använda den för att kringgå en ven eller artär i hjärtat som blivit minskat eller blockeras . En blockering kan orsakas av plack , som består av fett , kolesterol , kalcium och andra ämnen. Målet med bypass-operation är att återuppta normala blodflödet till hjärtat . The Cleveland Clinic uppskattar att 800. 000 hjärta bypass operationer utförs varje år

Livsstilsförändringar

Livsstilsförändringar efter hjärt bypass-kirurgi är avgörande , eftersom operationen inte kommer att förhindra återfall av kranskärlssjukdom. Läkare kommer att förskriva läkemedel och tyder på att patienter slutar röka , behandla högt blodtryck och diabetes , motion , äta hälsosamt och få ner kolesterolvärden. Patienterna kommer också att uppmanas att delta i en hjärt rehabiliteringsprogram. Patienterna kommer att ha flera postoperativ läkarbesök efter operation . Denna fas av återhämtning varar normalt ungefär två månader. De flesta patienter kan återgå till att köra 3-8 veckor efter operationen.

Sleeping

Det är inte ovanligt att patienter upplever sova avvikelser efter hjärt- bypass-operation. Sömnproblem orsakas av effekterna av anestesi , obehag från kirurgi och helande , och stressen av en sådan enorm förfarande . Några tips för att övervinna svårigheterna sova inkludera att ta smärtstillande medicin ungefär en halv timme före sänggåendet . Det rekommenderas att följa samma ritual varje dag och för att undvika middagssovande . De som har haft invasiv hjärtkirurgi kan uppleva mer stress efter sin operation . Det är viktigt att hantera denna stress , eftersom det kan leda till depression . Om sömnsvårigheter kvarstå i två månader eller mer , kontakta din läkare.

Allmänna tips för att återhämta sig från operation

Det är inte ovanligt att patienter upplever svullnad i benen , särskilt om transplantat togs från det området. Att hålla benen högt kommer att mildra svullnad och bär speciella TED ben slang också förbättrar cirkulationen och förvaltar svullnad . Vissa människor har också förstoppning , som kan behandlas med en mild laxerande . Patienterna kommer också att bli mer medvetna om ljud eller förnimmelser som kommer från deras bröst . Det är helt normalt att höra ett klickande ljud ett par dagar efter operation , som kommer att försvinna i en vecka eller så . Alla känslor av smärta eller obehag är också mycket vanligt att en person återhämta sig från operation med en helande snitt . Smärtstillande medicin kommer att minska obehag och främja sömn . Patienter som upplever problem , smärta eller obehag i mer än sex till åtta veckor bör kontakta sin läkare eller detalj sina klagomål på återbesök .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.