Hur länge värmevallningar senast efter en hysterektomi ?

Värmevallningar är mycket vanliga efter en hysterektomi . De skiljer sig beroende på om hysterektomi var kombinerad med en ooforektomi , ett avlägsnande av äggstockarna . De orsakas av förändringar i hormoner efter det reproduktiva systemet genomgår trauma kirurgi . Värmevallningar är extremt obekväma , och de ofta orsakar besvärande svettningar , blötläggning nattliga svettningar och outhärdlig hotness hela dagen och natten . Hur länge värmevallningar sista beror på hysterektomi typ och kroppens reaktion på operationen .

Typer

En hysterektomi är avlägsnande av livmodern . Det tar inte bort äggstockarna . Förfarandet för att ta bort äggstockarna kallas ooforektomi , vilket kan göras samtidigt med en hysterektomi . Eftersom äggstockarna är ansvarig för frisläppandet av hormonet östrogen minskar kirurgiskt avlägsnande av äggstockarna omedelbart östrogen . Denna minskning är vad som orsakar värmevallningar och andra klimakteriebesvär . Även när äggstockarna vistelse kan trauma från kirurgi få dem att stänga i upp till två månader .

Identifiering

En varm blixten är en obehaglig känsla som ofta känns som en våg av värme . Ansiktet och bröstet är det vanligaste utgångspunkten , och den varma blixten intäkterna att sprida sig genom kroppen . Värmevallningar leda till rodnad , rodnad , svettning , stickningar och även hjärtat bultade .

Orsaker

Den sänkta östrogennivåer i kroppen efter hysterektomi fartyg orsaka blod i hela kroppen att vidga . Det ökar blodflödet till huden . Under en varm blixt , temperaturen i huden ökar med 4 till 8 grader , att skapa heta känslor .

Överväganden

Ibland kvinnor som håller sina äggstockar inte återfå funktion av äggstockarna . Traumat från operation är vanligtvis tillfälliga , men det finns en risk att det kommer att bli permanent . Även om detta inte är det vanliga resultatet , det är en möjlighet .

Förebyggande /Lösning

Att behandla hormonell obalans , läkare ordinera medicin ibland hormonersättning . Med hormoner i balans igen , det värmevallningar försvinna .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.